На згадку про "розділ Угорщини" в Будапешті зупиниться весь транспорт і пішоходи

19
13

Мер Будапешта Гергей Карачонь запропонував всім мешканцям угорської столиці «зупинитися на хвилину» 4 червня, до 100-річчя Тріанонського мирного договору, за яким була розділена Угорщина після Першої світової війни.

Зокрема він зазначив, що згадувати погане минуле необхідно "не для загоєння старих ран, а для кращого використання можливостей у майбутньому".

За словами Карачоня, рішення 1920 року в Тріаноні було "відверто несправедливим", його підписанти "потоптали суверенітет націй", адже згідно з договором Угорщина буде позбавлена "двох третин своєї території та національного доходу". 3,5 мільйона громадян Угорщини стали підданими інших навколишніх держав, майже 400 000 змушені були залишити батьківщину.

Мер Будапешта закликав вшанувати пам'ять цих людей, а також біженців. І запропонував 4 червня о 16.30 зупинитися всьому громадському транспорту. А також закликав підтримати ініціативу також всім іншим - водіям, велосипедистам, пішоходам.

Однак додав, що не слід трактувати вшанування пам'яті про Тріанон як заклики до зміни існуючих кордонів.

Нагадаємо, що до 100-річчя Тріанону в Угорщині відкрили базу даних угорських біженців із Закарпаття.

Коментарі

E
Ede

Пусть Венгрия идет на три веселые! Огромное спасибо СССР за наше сщастливое детство, огромное спасибо Украине за нашу сщастливую старость! Самое важное: огромное спасибо от русинов за национальность, за язык, за веру.

М
мардук

https://mistoua.com.ua/rating - а ви уже проголосували за Мукачево - краще місто планети? Проголосуйте. Бо Мелітополь - то срака повна, то не місто, а помойка.

М
Менджул

Не важно пуд ким му русины будеме обы лем паленку на бороду ми в чоповці наливалы і мош боло яфины нахаляву начесаты і у звур мусор метаты.

Д1
до 15:16

Спитай в своїх дирявих кацапських "сородічєй", всрусуне тормознутий.

Т
Тормоз

14.04 ..... так де Крим? Як Донбасс та Луганськ? Поясни , нич ся не розумію. ..14.22 так скільки мож пити ? ,так мож і країну пропити

Р
ромаріо

То є правда , упилим мало мало багато палинки і трохи пустивім у гаті і типир маю тепло.

Р
ромаріо

Диванні сепарасти Ромаріо (він же Олег, Пушкін Олександр) а також Менджул (він же Студеный Звур, Сріберный) вже в процесі погруження у палинко-первітинове небуття - цього не помічає тільки сліпий.

Д1
до 13:54

А ти сам чучело ыкаюче що за 30 років зробило корисного? П..здило ліс як скажений короїд, возило сигарети на словаки, і квасило по кабакам з такими ж ыкаючими гуканами. А потім ще й пішло і проголосувало за Зелену Шмарклю наркомана разом з іншими довбнями.

Р
ромаріо

Укротитанік вже в процесі погруження у історичне небуття - цього не помічає тільки сліпий.

М
Менджул

До 13 : 12 Ти вже йолопе Крим відвоював ? А Донецьк ? Тоже не ? Ба чого ? Но а Луганск ? И його не ? Лиш туй знаєш троцконіти ? А Медведчука сь уже відловив ? І твм глухо ? ... иди упий стакан мутної самогонки та попустить тя ....

Р
ромаріо

але ще краще відловити таку вшиву сепарню як я, провести для нас фізичну обробку штахетами чи бейсбольними битами, а потім попривязувати нас до ковбиць і пустити в сплав по Тисі і Латориці. після цього ймовірність інтеграціі у європейську спільноту стане в рази вища.

Р
ромаріо

Мадяри будете багато п* здіти знову вашу помийну яму поділять і віддадуть нормальним націями для наведення порядку.

Р
ромаріо

краще б розділили зараз Украіну і дали людям можливість автономно інтегрувати своі області в структури ЄС, бо в цілісному вигляді - нашу краіну там ніколи не приймуть, а по частинам - ймовірність набагато вища.

Читайте також