Надання субсидій і погашення боргів по зарплаті

11
0

аналізували в облдержадміністрації

Кошти на субсидії на житлово-комунальні послуги держава виділила. Їх треба використати. Адже йдеться про людей, котрі не в змозі сплатити за надані їм послуги. «Маємо сприяти тому, щоб процес нарахування субсидій був зрозумілим та оперативним», – зазначив на нараді з головами райдержадміністрацій в. о. голови облдержадмініст-рації Іван Балога.

Треба пожвавити роз′яснювальну роботу серед населення, – переконаний начальник головного управління праці та соцзахисту ОДА Віктор Мацола. Запроваджувати обмін інформацією в електронному вигляді між органами праці та соціального захисту населення й організаціями - надавачами послуг на місцях. Це дасть змогу оперативніше нараховувати населенню субсидії. У такий спосіб вже працюють у Міжгірському, Перечинському районах, Ужгороді та Мукачеві.

Як поінформував Віктор Мацола, протягом січня субсидії на житлово-комунальні послуги нарахували 2081 сім′ї, що у 2,5 раза більше, ніж за відповідний період у 2006 році. Сума нарахувань становила понад 2 мільйони 717 тисяч гривень. Найбільше субсидій надано в Ужгороді: їх отримала 781 сім′я та Мукачеві – 230. Найменше нараховано субсидій у Великоберезнянському, Перечинському районах. А в Ужгородському за січень не призначили жодної.

На нараді розглядалося питання виплати боргу із заробітної плати. Наголошувалося, що треба підвищувати соціальні стандарти. А тому борги із виплати зарплати – неприпустиме явище. Слід суворо питати з неплатників, задіяти всі важелі впливу.

Як відомо, на 1 січня у співвідношенні до фонду оплати праці у нас в області заборгованість становила 1 відсоток (по Україні — 5,4%), а питома вага заборгованості по виплаті заробітної плати в Закарпаття у загальнодержавному боргу становить 0,2 відсотка.

Повідомили ЗІА "Простір" з управління інформації та зв’язків із громадськістю ОДА.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також