Надрукував печатку на принтері: троє чоловіків намагалися потрапити до Словаччини за фейковими документами

200 1

На Закарпатті прикордонники затримали трьох чоловіків, які спробували за допомогою підроблених документів потрапити до Словаччини.

Як повідомили в ДПСУ, 20-річний житель Донеччини прямував пішки через пункт пропуску «Малі Селменці». Як підставу для перетину кордону у період дії воєнного стану він надав прикордонному наряду документ з відміткою про виїзд на постійне проживання до Республіки Польща. У ході перевірки інспектори помітили, що зазначений штамп проставлений не встановленим порядком, а надрукований за допомогою струменевого принтера, до того ж з помилкою.

Інші двоє чоловіків виїжджали за межі України через пункт пропуску «Ужгород». 52-річний житель Кропивницького надав для перевірки тимчасове посвідчення військовозобов'язаного, у якому помітили ознаки підробки. Інший, 39-річний запорожець, виїжджав як багатодітний батько. Втім, він не мав оригіналу документа про народження одного з дітей. Крім того, зазначені у ксерокопії дані не збігалися з нанесеними у QR-код. Під час опитування чоловік не зміг назвати ні повне ім'я дитини, ні дату її народження.

Усім чоловікам відмовили у пропуску через кордон. Їх затримали в адміністративному порядку з метою притягнення до відповідальності за спробу незаконного перетину держрубежу. Окрім того, в їх діях вбачають ознаки кримінальних правопорушень за ст. 358 ККУ.


Коментарі

ГВ
глаголю вам

а тим часом наші МП-ФСБшники: У неділю 23 вересня у селі Іза на Закарпатті вірники Хустської єпархії УПЦ МП намагалися блокувати дорогу, а частина парафіян влаштувала протест під стінами районного центру комплектування. Сталося це після того, як в ТЦК доставили двох священників – братів Василя і Степана Гука.

Читайте також