Надсилати замовлення в один клік: запитай CRM як

9
0

Всі, хто продає в інтернеті, постійно займаються відправками товарів, це забирає багато часу та зусиль, і неважливо як це відбувається: через сайт поштового сервісу або у відділенні пошти.

Система може допомогти мінімізувати рутину і зробити відправки швидкими, але для цього в ній повинні бути інтеграції зі службами доставки, і чим більше їх буде, чим краще буде пророблений модуль, тим краще для онлайн торгівлі.

Які інтеграції для доставки необхідні CRM-системі?

Це залежить від того, на якому ринку ви продаєте та яку пошту обирають при оформленні доставки ваші клієнти. Іноземні маркетплейси – eBay, Amazon, Etsy працюють, в основному, закордоном, відповідно, шукайте в системах модулі для роботи з UPS, USPS, DHL Express та ін. Для українських Rozetka, Prom, Allo зазвичай використовують Нову пошту, Укрпошту, Justin.

Зверніть увагу на те, що інтеграції бувають вбудовані (як у KeyCRM), тоді плагін не конфліктує з програмою, працює, враховуючи всі нюанси служб доставки і не вимагає надзусиль або надвитрат (у вигляді запрошеного інтегратора), все налаштовується просто і самостійно.

Функціонал для відправлень: що має бути?

Для того, щоб автоматизувати доставку потрібен цілий ряд опцій в CRM системі для онлайн торгівлі:

Швидке заповнення форм відправлення: добре, коли автозаповнення полів, шаблони відправок.

Автоматична генерація ТТН та відправка трекінгу номера на маркетплейс.

Відстеження шляху посилки прямо всередині програми, тоді вам не потрібно буде переходити на сайти поштових сервісів (у деяких системах, наприклад, KeyCRM, це реалізовано у вигляді зміни статусів замовлення - доставки).

Повідомлення покупців про місцезнаходження посилки: як правило, це авто відправка смс, підв'язана до трекінгу.

Шаблони документів (для доставки за кордон важливі доки для митниці) з функцією швидкого друку тих самих наклейок, наприклад.

Можливість відправляти від імені різних осіб, адрес (мультіакаунти).

Додатковими плюсами в карму CRM-системи буде функціонал для обмеження прав доступу до окремих полів - щоб кур'єр не бачив ціну, а менеджер контакти постачальників, якщо це не потрібне їм у роботі, так важливі дані завжди будуть захищені від несумлінних співробітників. Крім того, не зайвою буде можливість заходити в програму з різних пристроїв, у тому числі смартфонів, це зробить процеси більш мобільними і дозволить використовувати систему в будь-який час і в будь-якому місці.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також