`Нафтогаз` прийняв рішення припинити постачання газу КП `Уж-тепло`

11
0

через борги

`Нафтогаз` звинувачує керівництво місцевих органів влади та підприємств комунальної теплоенергетики (ТКЕ) - боржників у зриві оплати спожитого з початку опалювального сезону 2008-2009 років природного газу.

`Станом на 15 червня, за даними оперативного моніторингу, заборгованість підприємств ТКЕ за природний газ, спожитий з 01 жовтня 2008 року, становить 3,464 млрд. грн. (рівень оплати – 60%)`, - йдеться у повідомленні прес-служби Нафтогазу.

`Найбільшу заборгованість за спожитий природний газ накопичили теплопостачальні підприємства Донецької, Дніпропетровської, Харківської, Луганської, Запорізької, Одеської, Київської, Черкаської областей, а також АР Крим`, - наголосили у Нафтогазі.

Значними є також борги перед Нафтогазом теплопостачальних підприємств Чернігівської, Полтавської, Львівської, Житомирської, Вінницької, Рівненської, Хмельницької, Сумської, Херсонської, Івано-Франківської, Волинської, Кіровоградської, Тернопільської, Закарпатської областей, а також міста Севастополь.

`Вже понад 601,5 млн. грн. перевищує заборгованість `Київенерго` перед НАК за спожитий у 2008-2009 роках природний газ`, - йдеться у заяві.

`На жаль, численні попередження й звернення НАК до керівництва місцевих органів влади і підприємств ТКЕ активізувати проведення розрахунків були проігноровані`, - заявили у Нафтогазі.

`У значній частині регіонів керівники місцевих органів влади й теплопостачальних підприємств не вживають жодних заходів для вирішення проблем розрахунків за теплову енергію та підвищення рівня платежів`, - наголошують у НАК.

У повідомленні наголошується, що `накопичення підприємствами ТКЕ заборгованості за газ значно ускладнює розрахунки Нафтогазу з Газпромом та підготовку до нового опалювального сезону 2009-2010 років`.

`З метою підвищення рівня платежів ДК `Газ України` була вимушена надати доручення Державній інспекції з енергозбереження та регіональним підприємствам з газопостачання та газифікації (облміськгазам) відключити від газопостачання підприємства ТКЕ, яким через значну заборгованість не виділено планові ресурси природного газу`, - зазначили у прес-службі.

`У підсумку, у багатьох містах заручниками безгосподарності місцевих керівників та тепловиробників стають їх мешканці`, - підкреслили у НАК.

Серед підприємств ТКЕ, яким не виділено планові ресурси природного газу і яких, відповідно, доручено відключити від газопостачання: АЕК `Київенерго`, `Кримтеплокомуненерго`, `Донецьктеплокомуненерго`, `Криворізька теплоцентраль`, `Севтеплоенерго`, `Полтаватеплоенерго`, `Комуненергія` (Рівне), `Луцьктеплоенерго`, `Уж-тепло`, `Тепловоденергія` (Хмельницька область), `Дніпротеплоенерго`, `Полтаватеплоенерго`.

У той же час, спостерігаються позитивні зрушення в проведенні розрахунків таких підприємств, як `Полтаваобленерго`, `Ромникомунтеплоенерго`, `Енергія` (місто Обухів), ВАТ `Сумське машинобудівне НВО ім. М.В. Фрунзе`, КТП `Алчевськ ТКЕ`, `Тепло` (Конотоп), `Перемишлянитеплокомуненерго` (Львівська область), `Ялтинські теплові мережі`, `Бориспільтепломережа`, `Херсонтеплогенерація`, `Хмельницьктеплокомуненерго`, `Чернівцітеплокомуненерго`, `Миргородтеплоенерго` та багато інших.

`Добитися рівня розрахунків за спожитий газ значно вище середнього по Україні (від 78% до 99%) вдалося саме завдяки низці заходів керівництва місцевих органів влади та підприємств ТКЕ`, - заявили у Нафтогазі.

`НАК ще раз наголошує, що обмеження населення від гарячого водопостачання в ряді населених пунктів відбувається з вини місцевих органів влади та керівників ТКЕ`, - йдеться у заяві.



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також