Налаштування LTE на iOS та Android: покрокова інструкція

776
0

Мобільний інтернет четвертого покоління швидко стає нормою для більшості українців: у 2020 році доступ до Мережі на високій швидкості з'явився навіть там, де ніхто не чув про 3G.

Згідно зі статистикою, лідируюча позиція щодо впровадження LTE в Україні за національним телеком-оператором Київстар: практично щомісяця компанія активно розширює власну інфраструктуру та нарощує темпи цифровізації.

Якщо 4G інтернет недавно з'явився й у вас, щоб отримати доступ до всіх його можливостям потрібно правильна настройка LTE. Як її виконати в залежності від типу смартфона, розповіли фахівці Київстар.

Як налаштувати LTE на iOS

Для початку розберемося з налаштуванням LTE в пристроях від Apple. Незалежно від моделі девайса, алгоритм настройки в системі ідентичний. Щоб активувати використання LTE технології у смартфоні під управлінням iOS необхідно пройти 8 простих кроків:

  1. відкрити налаштування пристрою;
  2. перейти до пункту "Стільниковий зв'язок";
  3. включити перемикач навпроти пункту "Стільникові дані";
  4. перейти до наступного пункту "Голос та дані";
  5. у списку встановити прапорець на потрібній технології (нас цікавить 4G або LTE. Також можна вибрати пріоритет тільки на 3G або 2G зв'язок);
  6. повернутися в меню "Стільниковий зв'язок" та перейти до останнього пункту "Стільникова мережа передачі даних";
  7. навпроти значення APN в рядках "стільникові дані" та "режим модему" вказати internet (без лапок та все з маленької літери);
  8. зберегти зміни та вийти з налаштувань.

Проходження цього алгоритму займає буквально пару хвилин. Розібратися в налаштуваннях зможуть навіть нові користувачі iOS, які ще погано орієнтуються в системі.

У Київстар відзначають, що у більшості випадків ручна настройка може взагалі не знадобитися, оскільки необхідні дані смартфон прийме та встановить в автоматичному режимі.

Особливості настройки 4G на Android

Налаштування LTE на “андроїдах” технічно зводиться до того ж результату, що й на пристроях з iOS. Тобто, користувачеві необхідно у поле APN встановити значення internet, яке розблокує 4G на пристрої.

Алгоритм руху по меню виглядає так:

  1. запускаємо основні настройки ОС;
  2. за допомогою кнопки "Ще" відкриваємо додаткове меню настройки мереж;
  3. переходимо в розділ "Мобільні мережі";
  4. в підрозділі "Тип мережі" встановлюємо потрібне нам значення технології (4G);
  5. у наступному підрозділі "Точки доступу APN" створюємо нову точку доступу з довільним ім'ям.
  6. встановлюємо значення internet у полі "Тип APN" іта зберігаємо налаштування.

Далі можна запускати передачу мобільних даних та тестувати роботу 4G інтернету.

Проблеми з налаштуванням та їх вирішення

Експерти Київстар звертають увагу на те, що у багатьох смартфонів на 2 SIM-карти технологію LTE підтримує тільки слот №1, тому саме в нього треба вставляти карту.

У смартфонах, де обидва слоти підтримують 4G, потрібно вибрати основну карту та встановити запуск саме з неї.

Після успішного налаштування LTE у верхньому правому куті, поруч із позначкою сигналу базової станції оператора, з'явиться ще одна ікона 4G або LTE. Вдалого використання швидкісного інтернету!

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також