Напроти штаб-квартири ФСБ у Петербурзі намалювали 65-метровий фалос (ФОТО)

13
0

Інцидент з появою 65-метрового зображення фалоса на Ливарному мосту в Петербурзі в ніч на 14 червня виявився акцією арт-групи Війна. Про це повідомив ідеолог групи, критик і укладач словника жаргонної лексики російської мови Олексій Плуцера-Сарно у своєму блозі, зазначивши, що акція пройшла в день народження Ернесто Че Гевари.

Активісти групи в 01:30 за мск 14 червня за 23 секунди нанесли на поверхню Литейного мосту зображення фалоса завдовжки 65 метрів і шириною 27 метрів - на всю ширину проїзної частини і на всю довжину Литейного мосту.

О 02:00 міст піднявся, і зображення було виставлено на огляд мешканців Петербурга в радіусі декількох кілометрів. Плуцера відзначає, що місце було вибрано поблизу від будівлі управління ФСБ Петербурга на Ливарному проспекті. Він також повідомляє, що до мосту стали під'їжджати автобуси з туристами.

Близько 04:00 співробітники комунальних служб змили зображення, проте сліди фарби залишаються на мосту до цих пір.

Інформацію оприлюднили не відразу, тому що один з активістів арт-групи, Леонід Миколаїв, був затриманий міліцією. За словами затриманого, спочатку його хотіли звинуватити за вандалізм, але потім зупинилися на статті дрібне хуліганство.

Нагадаємо, наприкінці травня Миколаїв був затриманий міліцією за акцію в рамках руху "синіх ведерок". Він пробігся по даху іномарки з мигалкою на Кремлівській набережній, надівши на голову синє відерце на знак протесту проти використання спецсигналів. У Києві акцію підтримало рух Femen, активісток якого міліція заарештувала за непристойну поведінку біля посольства Росії. 

Відзначимо, в групі Війна складається і Олександр Володарський, який був поміщений в СІЗО за імітацію статевого акту біля стін Верховної Ради в Києві проти закону про мораль.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також