Наразі без жертв: марш націоналістів в Ужгороді відбувся без ексцесів (ФОТО)

22
11

Охорону громадського порядку під час проведення нещодавнього «Маршу слави Героїв Карпатської Січі» в Ужгороді забезпечували працівники Ужгородського міськвідділу міліції. Порушень громадського порядку під час проведення заходу не допущено, - повідомила Діана Дорогій, Ужгородський МВ УМВС.

У супроводі правоохоронців учасники заходу пройшли ходою по площі Гренджі-Донського, пл.Корятовича, вулиці Корзо, пл.Поштовій, набережній Незалежності, пл.Театральній, пл.Петефі, вул.Швабській, проспекту Свободи та вулиці Капушанської.

Варто зазначити, що подібна хода націоналістів далеко не у всіх ужгородців викликала позитивні емоції. Звісно, галасливі лозунги - "Смерть ворогам", "Пам'ятаємо, скорбимо, відомстимо" і т.д., люди в чорних масках навряд чи могли викликати захоплення у більшості мешканців багатонаціонального Ужгорода та гостей прикордонного міста.

Нагадаємо, що 9 листопада, з нагоди 75-річчя створення Організації Народної Оборони “Карпатська Січ” в Ужгороді націоналісти провели марш по центру міста. Організатором заходів виступила організація “Карпатська Січ”.

Перед маршем в будинку ужгородської “Просвіти”, відбувся показ документального фільму «Срібна Земля.  Хроніка Карпатської України 1919-1939». Молодь промаршувала вечірніми вулицями, запаливши піротехніку і вигукуючи гасла.

Зупинялися вони перед пам'ятником президента Карпатської України Августина Волошина, де влаштували імпровізований мітинг, де зокрема проголосили: «Карпатська Січ» - це армія, яку ми ніколи не забудемо, бо герої не вмирають, допоки пам’ять про них живе в наших серцях. Це армія, яка, потрапивши у безвихідне становище, маючи мінімум зброї та боєприпасів, маючи в своїх лавах юнаків по 17 років, відмовилась капітулювати і до останнього захищала наше Закарпаття від мадярських окупантів».

Далі колона рушила до братської могили вояків армії Карпатської України. Під час маршу несли також плакат на знак солідарності з грецькими наці, які були нещодавно вбиті. Завершилась хода «Вечором революційної творчості» в Бюргер-пабі, що розпочався презентацією всеукраїнської збірки націоналістичної поезії «Голос крові» за участі її авторів - Юрія Руфа (Львів) та Сергія Скальда (Чернівці). 

Коментарі

Х
Христина

Добре, що згадали про окупацію. Закарпаття 900 років було Угорщиною і 20 Чехо-словаччиною (Карпатською Україною, і то не по всій території)Націоналісти -читайте краще історію, але не ту яку вам у Львові розказують. І Волошин теж не був такий святий, яким його зараз виставляють. І ще - де ви були, націоналісти, коли був скандал із циганами і згвалтуванням. Цигани обнагліли, а вам лише мадяри очі колють.

%
%

Ультрас - грматне м"ясо.

%
%

Сьогодні націоналісти, завтра колабораціоністи, пак ще якісь ністи. Якою ідеєю пусту макітру зомбували, баблом полірнули і вперед на барикади гарматне м"ясо.

В
Варошський

Вкажте мені закарпатцю, бо, майже, там одні із-закарпатці пройшлися по нашому вароші і на львовському поїзді пушли собі дому...

ГИ
гнать их нх из Закарпатья!!!!!!!

сраным веником!!!!

СК
Сергій К

Молодці! І таких потрібно у суспільстві....для рівноваги з "Родиной" , медведчукивським"Украинским выбором" та іншими..... лапотняками

ВГ
Василю Галасу

А ти кому уподобився ?....Від Ужгорода до Львова 250 кілометрів. А до твоєї Пензи чи Сизрані - тисячі....

В
Володимир

А чого націоналісти не пройшлися "Радванкою"? Слабо?

ІН
І не кажіть

Хочете бути об'єктивними, засуджуйте радикальний націоналізм усюди, а не тільки вибірково. Бо з одного боку у вас "выблядки галицкие", а з іншого, мабуть, полум'яні патріоти Росії-матушки, пох шо нацики чистої води.

ІН
І не кажіть

http://ic.pics.livejournal.com/1gatta_felice/14299981/124085/124085_640.jpg http://www.snob.ru/i/indoc/user_8789/adaf0ad2e085c835a82b2f021fe236ae.jpg

ВГ
Василь ГАЛАС

И это в Закарпатье... Полный пиздец... Уподобились выблядкам галицким...

Читайте також