Нардеп Кріль: «Чесно» діє нечесно

11
2

На своїй сторінці у Facebook політик звернув увагу на відвертий суб’єктивізм в оцінках громадського руху.

«Сьогодні вся країна спостерігала в прямому ефірі на УП за підведенням підсумків перевірки діяльності народних депутатів по 6-и критеріям. Справа безумовно потрібна... Особисто я впевнений, що такі дії потрібно проводити постійно, оскільки, все має бути прозоро і чесно. І люди мають знати правду. Але крім чесності цих дій повинна бути і добросовісність людей, які цю роботу здійснюють, оскільки, їх результат публічний і будь-які недобросовісні дії виконавців вводять в оману багатьох людей. А омана – зло. Для руху «Чесно» це мало б бути аксіомою», – зауважує депутат.

Ігор Кріль не приховує, що його перш за все цікавила оцінка цих критеріїв по відношенню до його діяльності: «Скажу відразу – те, що я побачив, дає мені підстави стверджувати, що із таким підходом до даної роботи, її не потрібно було й починати». Перш за все, пише політик, він виявив, що є корупціонером. «Й оскільки за все своє життя таких дій ніколи не вчиняв, то мене зацікавило – чому мене віднесли до цієї категорії? Як виявилось, через перевитрати коштів (більше 26800 грн.) на поїздки в регіони. Аргументацією служить посилання на публікацію на УП (http://www.pravda.com.ua/articles/2011/04/7/6087126/). Зайшовши на цю публікацію, я виявив дивні речі.  По-перше, трьох з моїх колег лише по фракції (на інші фракції не звертаю увагу), а саме Парубій А. (101542 грн.), Гримчак Ю. (94637 грн.), В’язівський В. (88095 грн.) по цьому критерію рух «Чесно» не вважає корупціонерами. Чому ж тоді мене із 67746 грн. – вважає? По-друге, парадокс, але О.Гудима (94965 грн.) визнаний рухом «Чесно» одним із 3-х найчесніших депутатів... Скажіть, будь-ласка, «чеснівці», чому ж тоді я із 67746 грн. є корупціонером? По-третє, за яким критерієм ви цю суму вибирали, адже там ще багато є моїх колег, які чомусь на відміну від мене ви не вважаєте корупціонерами?Та й взагалі... Хіба ж це корупція, коли депутат мотається по Україні? Корупція, це коли він сидить в Києві і нічого не робить. До речі, до 2010-го року, коли це питання не підіймалося, географія моїх поїздок була досить великою. А з 2011-го я різко зменшив їх, оскільки, я не вважав для себе за можливе «займатися корупцією», – пояснює політик.

Також Ігор Кріль звернув увагу на ситуацію з оприлюдненням декларацій про доходи. «Як виявилось, мої дії стосовно оприлюднення декларації є непрозорими, оскільки, я не відповів на лист стосовно оприлюднення своєї декларації про доходи за 2011 рік. Але ж тут не в листі проблема, а в декларації. А її я оприлюднив за посиланням: http://www.mukachevo.net/UA/News/view/54745 у відповідності з законом. А те, що я вам не відповів, то вибачте, але у своєму листі ви не вказали електронну адресу, на яку вам відіслати відповідь. А тратити бюджетні кошти на такі відписки (повірте, що їх немало), це гірше, аніж їздити в поїздки й зустрічатись з громадянами. А декларацію мою легко віднайти у goggle, запустивши пошук за словами «декларація кріль». В переліку виборки посилання на неї знаходиться на першій позиції... Якщо ви вже взялися здійснювати цю роботу, то робіть її кваліфіковано», – звертається депутат до руху «Чесно».

Зрештою, Ігор Кріль резюмує: «Вибачте за це звертання, але якщо така робота – це нові методи, то важко, навіть, щось казати. Надіюсь хоч на відповідь». 

Зауважимо, що з усіх 450 депутатів експерти руху «Чесно» обрали тільки 3, які начебто відповідають усім вимогам до народного обранця.

Коментарі

Ч
чесно

Кріль перед виборами почав нагадувати про себе завдяки подібним аналізам. Звичайно він буде спростовувати цю інформацію, тільки шкода, що він це робить не на офіційній прес-конференції, а через соціальну мережу. Мабуть єдиноцентристи бояться давати заяви публічно, а краще напишуть своє виправдання в інтернеті ( головний єцівець Балога теж надає перевагу соц. мережам), де неугодні запитанні та коментарі можна редагувати.

М
мукачівець

Ви пане Кріль на 10005 праві, а підтасовки "неЧЕСНО" нагодують ігри люблю не люблю а взагалі хто платить той і замовляє результати досліджень

Читайте також