Нардеп Петьовка нагадав прокурору Закарпаття про злочини часів Євромайдану

14
10

У депутатському зверненні на ім’я Володимира Янка політик вимагає прозвітувати про хід розслідувань у резонансних справах.

Народний депутат Василь Петьовка зауважує, що генеральний прокурор України Віктор Шокін дав доручення прокурорам усіх рівнів провести перевірку стану досудового розслідування кримінальних проваджень, пов’язаних з розслідуванням злочинів, вчинених під час Євромайдану (Революції Гідності) а також вивчити  матеріали які  зареєстровані  у  міськвідділах міліції та інших правоохоронних органах, провести  моніторинг друкованих та електронних ЗМІ, опитування громадян щодо подій, які мали місце упродовж грудня 2013 — лютого 2014 року.

– Цим же дорученням  зобов’язано прокурорів   вивчити матеріали які стосуються , організації та відправки в м.Київ груп так званих «тітушок», організацією та примушуванням представниками органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, керівниками бюджетних установ підлеглих до участі в таких акціях, фінансуванням таких заходів, організації та фінансування виїздів автобусів з цими особами на «антимайданівські» акції, залучення до цього перевізників, – зауважує Василь Петьовка.

У зв’язку з викладеним, звертається народний депутат до прокурора, прошу на найближчій прес-конференції проінформувати громадськість  про стан виконання доручення Генерального прокурора  по перевірці зазначених обставин у  Закарпатській області.

– Одночасно звертаюсь до всіх засобів масової інформації, інтернет видань, небайдужих громадян які володіють матеріалами та  інформацією на дану тематику надати наявні матеріали в прокуратуру Закарпатської області, – підсумував народний депутат.

Коментарі

В
Вітя

Бенца із Заревою і племяшами заказали Янка, точно Кайла чекають

С
саша

а щи ліпше, до свого кореша і бізнес партнера Біловара, він всьо порішає і при всіх властях у руля прокуратури.

ПБ
Племяша Братюк

Чому Петьовка одразу не звернеться до Бенци, для чого йому посередники?

Г
Гийза

В часі режиму Януковича та подій на Майдані Незалежності в Києві прослуховувала телефони перших осіб системи влади Закарпатської області. Зокрема, як свідчать документи, що їх ексклюзивно публікує інтернет-видання Закарпаття онлайн, відповідно до ухвали тодішнього голови Апеляційного суду міста Києва А.Чернушенка та завдання тодішнього голови УСБУ України в Закарпатській області М.Феделеша здійснювалося прослуховування телефонів голови Закарпатської обласної ради Івана Балоги та керуючого справами облради Михайла Поповича.

С
Саша

Народний депутат Юрій Стець звернувся до в.о. генпрокурора України Олега Махніцького із заявою про незаконні дії закарпатського прокурора А.Бакая. Мова йде про переслідування корпорації “Рошен” в період революційних подій у Києві. Генеральна прокуратура порушила кримінальне провадження по цій події, та проводить слідство стосовно всіх осіб з правоохоронних органів, які, перевищуючи службові повноваження, займалися незаконними діями. “Пресуванням” бізнесу Порошенка в нашій області займались різні структури. На думку народного депутата Ю.Стеця, все це відбувалося під керівництвом заступника прокурора Закарпатської області Андрія Бакая. Нардеп просить Генерального Прокурора України перевірити викладені в заяві факти, та притягнути А.Бакая до відповідальності згідно чинного законодавства.

0
02

А де справа про ДАІшників? Яких послав начальник обласного ДАІ з "секретного" кабінету, БОЙЧУК М.М., розганяти Євромайдан у Київ. Їх біля м.Рівне зупинили активісти, місцева самооборона, не дала доїхати до Києва. Там була втрачена зброя. А цей "секретний", тупий полковник і далі грабує Закарпатців

У
Ужгородець

Почав би з себе краще, а то незнає кому прислужитися

Р
русин

А в Берегові ніякої люстрації і не було.Як сидів Лендєл (зав.райвно) так і далі керує освітою на Берегівщині.А регіонал-ДОМА -керівник місцевого коледжу... І таких випадків ще багато Мабуть до Берегова ЛЮСТРАЦІЙНИЙ комітет недобереться

І
Іванчик

Як зазначив прокурор, наразі прокуратура області перевіряє факт висловлення недовіри прокурору Ужгорода Івану Штефанюку сесією міської ради. «Конкретних звернень від громадян щодо діяльності прокурора міста не було, крім факту висловлення недовіри. Зараз триває перевірка за цим фактом, збираємо інформацію. Думаю, що за короткий проміжок часу ми завершимо збір інформації і передамо її на розгляд у Генпрокуратуру.

К
Козак

Була висловлена позиція місцевого люстраційного комітету щодо посади місцевого міжрайонного прокурора п .І.Зареви, який з’явився на робочому місці після двохмісячної перерви. Було зачитано висновок люстраційного комітету про неможливість займання даної посади цим паном, та звернення громадян, які вимагають змін в силових структурах влади міста адміністративним методом. Застосування форм вуличної демократії в нашому поліетнічному місті сьогодні є не на часі, адже "російський ведмідь" стоїть на порозі нашого дому, що може бути використано з провокативною метою.

Читайте також