Нардепи придумали, як боротися з "африканською чумою": заборонити продавати "домашнє" м’ясо

7
5

З 1 січня 2020 року народні обранці хочуть обмежити продажу м’яса з дворогосподарств.

Таку норму внесли в законопроект № 7489 про внесення змін до Адміністративного кодексу України, Закон «Про безпечність та якість харчових продуктів» та «Про держконтроль за дотриманням законодавства про харчові продукти», що зареєстрований у Верховній Раді 16 січня.

Забій домашніх тварин, птиці, кролів, нутрій не на бійні, яка має експлуатаційний дозвіл, нардепи мають на меті заборонити з 1 січня 2020 року. Але ця норма не буде стосуватися обсягів забою до 10 голів домашньої птиці, кролів, нутрій на день.

Автори законопроекту вважають, що це дозволить упорядкувати подвірний забій тварин, а також забезпечить попередження поширення особливо небезпечних хвороб, зокрема, африканської чуми свиней (АЧС).

За порушення вимог закону пропонується ввести штраф у розмірі від 30 до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Оператори ринку повинні надавати документ, який містить повну інформацію про продукт: назву харчового продукту, харчової добавки, ароматизатора, допоміжного матеріалу для переробки, назву й адресу потужностей із виробництва та/або обігу із зазначенням номера експлуатаційного дозволу або реєстраційного номера, номер і обсяг (вагу) партії, термін придатності, посилання на санітарні заходи, умови зберігання, транспортування та інші умови утримання, дата видачі, ім'я, підпис оператора ринку або уповноваженої особи, яка видала документ, й іншу інформацію, необхідну для простежуваності продукту.

Нагадаємо, на Берегівщині виявлено спалах "африканської чуми".

Коментарі

Ц
ЦІМБОР

исе правда , так требує ЄС . И уже давно требує . Украйинська влада сьому ся противить ,айбо як видиме ни довго . Айбо знаєме и другоє , ош исе буде тяжко проконтрольовати . Гентеші просто бульш гроши будуть заносити фивникам котрі при ділови .

О
О

Редакция,Ваш сайт и дети просматривают,зачем несчастную тварынку показали на фото-опять у Вас весеннее обострение +авитоминоз,пожалуйста,контролируйте инфу на выходе

4
40634

ось так

К
Кабан

Люди та це ж вимога ЄС!!! Напряму бояться заборонити,то і придумують всякі неіснуючі епідемії!!! ЕС-то неоколективізація(згноїти селянина).А типирь польськоє мясо потоком завалить наші базари! Поляки не спроста рвали єдно місто за майдан! Типирь мавуть рабу українських і товар де збывати! Но полуумні "поцріоти" се не осознавуть!

П
пітьобачі

пора вже нам дещо цим дебілам заборонити, навхтема

Читайте також