Народний артист України презентував книгу в Ужгороді

7
0

У Закарпатській обласній універсальній бібліотеці ім. Ф. Потяшняка відбулася зустріч зі відомим кобзарем Василем Нечепою.

 

Він – унікальний співак-музикант, нині єдиний представник старосвітської чернігівської кобзарської школи. Окрім дивовижного виконання народних пісень вражає й сам репертуар кобзаря. Історія кобзарства нараховує уже не одне століття. Побутує навіть думка, що кобзарство існує вже не перше тисячоліття, зокрема так вважає й сам Василь Нечепа – народний артист України, лауреат Національної премії імені Тараса Шевченка.
 
Він також є автором кількох книжок з історії цього мистецтва. Книгу «Рід козацький величавий» пройшла в Ужгородській обласній бібліотеці імені Федора Потушняка. Третя книга Василя Нечепи складається із 3 частин різного змісту. Про козацтво, народні звичаї та і українські пісні. Автор – сучасний кобзар, тож під час презентації книги він співав і грав на кобзі. З давніх-давен оповіді розносили всім піснярі-кобзарі. Серйозного удару по кобзарству завдала більшовицько-сталінська влада на початку ХХ століття. Втім, традиції кобзарства залишилися і живуть до нині.
 
Передав Василь Нечепа для обласної бібліотеки 3 екземпляри своєї книги і пообіцяв, що обов’язково приїде ще раз на Закарпаття.
 
Привітав артиста і заступник голови обласної ради Андрій Сербайло. Також він вручив Василю Нечепі грамоту обласної ради

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також