Народний фронт Яценюка не голосував за те, аби відібрати у Коломойського контроль над Укрнафтою

15
12

Йдеться не тільки про можливість з боку держави управляти та змінювати керівництво фактично державного підприємства, а й про дивіденди, які мала би отриммати держава, але їх виплата блокується.

У вівторок, 13 січня 230 голосами було ухвалено законопроект №1310 згідно з яким знижується кворум, необхідний для проведення загальних зборів акціонерного товариства, з 60% до 50% + 1 акція.

Таким чином, Валерій Коломойський втрачає контроль над державним акціонерним підприємством Укрнафта, адже держава володіє 50 + 1% акцій ПАТ "Укрнафта", проте регулярно відчуває проблеми з проведенням зборів акціонерів цієї компанії (структури групи "Приват", контролюючи 42%, найчастіше ігнорують зібрання).

Цікаво, що з 82 нардепів від Народного Фронту за цей законопроект проголосувало лише 13, ще 1 утримався, 57 не голосували і 11 були відсутніми.

Виходить, фракція Народного фронту на чолі з прем'єр-міністром готова обкладати податками квартири, гаражі, сараї та погреби українців, але коли справа торкається позбавлення контролю з боку олігарха над державним підприємством, і відтак, можливість поповнити казну за рахунок дивідендів (а це близько 2 мільярдів гривень) - то зась.

Мукачево.Net за матеріалами Української правди та Forbes 

Коментарі

ПК
Паскуди київські

Скоро народ України проголосує.... Після 20.01.

E
Eva

Не уженеш iх и поганов мiтлов.За корито ся они держать.

К
Ковдош

Ворон ворону око не уклює, видите яка солiдарнiсть, а тепер поникайта на себе и задайтеся питаньом де наша солiдарнiсть?

З
Закарпатец

Кролiк знає що робити

М
Магда

Виктор Балога!Не пора бы вам уже гнать этих КАЛАМОЙШ и КРОЛИКА ЯЦЕВОНЮКА???

Я
ярило

вот и показал роджер свою сущность......

.
....

вот и показал роджер свою сущность......

Р
Русин

Як би у області були справжні лідери, то Закарпаття уже давно би повернулося лицем до цивілізованих країн, а не до жидівського Києва. Слава Закарпаттю!

Д
дзідзьо

Вони всі яценюк,порошенко евреї і коломойський їм диктуе що і як треба робити. шалом молекум

Х
ХАХА

Кролик Роджер обысь издох!!!!!

АФ
Антинародний фронт

Шалом.

А
ася

кум за кума поганого неприйме))) гнати до сто чортів ту мафію!!!!!!!!!!!!!!

Читайте також