Нас тут сприймають, як ворогів: українка розповіла про заробітки в Чехії

14
6

Жінка вже вісім років живе та працює у Празі, зараз має хорошу роботу, але зізнається, що до українців там дуже особливе ставлення.

—Емігрант тут автоматично сприймається як ворог, який прийшов щось відняти - робоче місце, наприклад, — або нашкодити ще якимось чином. Тобто ти за визначенням заздалегідь поганий. Місцеве населення не любить приїжджих, особливо не в пошані люди з колишнього СНД, - розповіла Марина Малиновська у інтерв’ю для «Обозревателя».

Жінка каже, що чехи можуть різко відреагувати на українську чи російську мову, наприклад, нагрубити чи проігнорувати.

Марина виїхала з Західної України до Праги вісім років тому. Зараз працює адміністратором в міжнародній компанії. Зізнається, що роботу, де в основному потрібна фізична сила, знайти легко. А з інтелектуальною, відповідно більш високооплачуваною працею, не все так просто, - необхідно знати мови, мати ПМЖ або громадянство, а також бажано європейську освіту.

Нагадаємо, Чехія, Австрія та Німеччина увійшли до ТОП-10 найпривабливіших країн для заробітчан.

Коментарі

С
Сергій

Цілком не правда, живу тут багато років, так звичайно є тут хто не любить заробітчан а є хто відноситься з повагою та розумінням. Так як і в нас на Україні! Якщо ця жінка говорить що до неї так відноситься то це тільки її заслуга. Роботу наші заробітчани ні в кого не відбирають а на опаки їм створюють ці місця, тому що за в дяки нашим робочих чеські фірми розвиваються та створюють нові місця, і багато чехів це розуміють. А Україна а особливо Київ та його олігархи кормлятся, тому що ці заробітчани дають гроші на Україну купують іду та одяг платят за газ та світло а податок іде в казну, тобто тим олігархам які своїх дітей на вертольотах до школи везуть. А якщо навіть не відносяться нормально ліпше тут бути громадянином треті стран чим в Україні жебраком! Україна яка з владою йде до глибокої ями без страховки.

T
TURBO

Люди, емігранти,ведіть себе гідно і не будете ворогами,а друзями.

Ч
Чех

-Емігрант тут автоматично сприймається як ворог-казки оце.... живуть роблять там уже по 10-15 років якби так було недобре то давно би приїхала в рідну ЗАХ.Україну а так умита сита в чистоті має відповідний заробіток то мош і поговорити....особенно для НЕТ вони люблять дурню писати

5
55

та не може боти?а як же мантра каструлькоголових майданутих потвор про "весьсвітзнами" ?весь світ на вас срав,кіть копнути глибше?так виходить?

ДВ
До вася

Вася , но поникай на її лице ,по чиськи (тварь) . Я там ни вижу ворога , убіжину . Щаслива ,красива блондіна . Но вася ? на тубі ФСБ , списує пінязи , но зашто тубі платять ... До редакції - чехи вельми шанобливо відносяться до Українців . Ни пиритворюйтеся на " новини закарпаття ".

В
вася

Неправда що там не поважають всіх із СНД. То нас там не поважають. Росіян наприклад там тоже недолюблюють но їх поважають і з ними рахуються. Якщо взяти Прагу то там є тисячі готелів, а росіяни там уже скупили половину готелів, скуповують там квартіри , дають їх в аренду. Общем росіяни там при грошах, якшо побачите розкішного чоловіка чи жінку 100% вони росіянини. Мене особисто не розстроює той факт шо нас там не поважають, оскільки я їх теж чехів не поважаю. Мені їхньий менталітет не довподоби. вони хворі на голову люди. Наприклад: чехи удіватися вообще не вміють, роблять із себе чудо, цілі обколяться татуїровками, пердять біля вас на роботі чи вдома, і вообще вони стршно не культурні... У центрі праги на річці Волтава, два підераські прапори, за кілометер їх видно. По ходу маркетинг підерастії у них вітається...

Читайте також