Наслідки землетрусу в Словаччині: пошкоджені будинок і церква, розбиті вази, картини та авто (ФОТО)

34
7

За словами очевидців, землетрус на сході Словаччини тривав кілька секунд. Згідно з попередніми висновками Інституту наук про Землю, він мав магнітуду від 4,8 до 5,1.

Як раніше писало Mukachevo.net, землетрус зафіксували поблизу Гуменного, що в Словаччині, близько 21:23 години. Його відчули й жителі України.

"Центральний центр моніторингу та контролю відділу кризового управління МВС Словацької Республіки наразі не зафіксував жодних наслідків для життя та здоров’я чи більш серйозних матеріальних збитків», – повідомляє МВС у соцмережі.

Разом з тим, за інформацією словацьких ЗМІ, через землетрус все ж постраждало кілька будинків. та навіть круїзне судно, яке стояло у сухому доку.

«Поштовхи були настільки сильними, що вони відірвали круїзне судно Bohemia від сухого доку аж до Домаші, тоді як воно було закріплено 4 частинами залізничних гальм і сталевим тросом, який обірвався. Корабель вільно плив по Домаші. У співпраці з пожежною командою ми доставили його в порт", - повідомив міський голова.

У селі Dapalovce знищено штукатурку та димоходи. Будинки майже нежитлові.

«Ми відчули землетрус у селі Slovenska Kajna поблизу Домаша. Зі стіни впав годинник, у стіні вітальні були перекинуті предмети. На підлозі штукатурка зі стін. Почувся гуркіт. ніби літак пролетів над будинком. Вся хата здригнулася. Ми побігли в котельню подивитися, чи не вибухнув котел. Мені 75 років, але я такого не переживала ще. Ми дуже злякалися», – повідомила читачка Анна.

Із села Пакостов під Гуменним повідомляють про пошкоджену греко-католицьку церкву.

Люди, які проживають на верхніх поверхах багатоквартирних будинків, відчули хитання будинків. У деяких квартирах зі стін падали картини.

«На четвертому поверсі багатоквартирного будинку впали картини на полиці, ліжко, диван і стіни тремтіли кілька секунд», — описав Свіднічан Францішек.

Кількасекундні поштовхи у Свиднику відчув і читач Ян. «Ми живемо на сьомому поверсі. За цей час весь житловий будинок переїхав. Посуд, який стояв на кухонному столі, впав на підлогу. Рухалися меблі, склянки та посуд, що зберігалися в шафах. Рухалися квіти, малюнки і все, що не було закріплено», – описав він, додавши, що великих пошкоджень не помітив.

«Тут у Стропковому був дуже сильний землетрус. Нас сильно трясло на верхньому поверсі, наші меблі впали. Ми всі вибігли з квартир. Сила була така, що плитка на сходах відклеїлася. Це було огидне відчуття. Відчуття страху, якого я нікому не бажаю», – повідомив читач Ондрей.

«Ми живемо в околицях Стропкова в селі Шандал. Землетрус у нашому високому будинку розбив наші вази і мало не перекинув шафи. За кілька хвилин усе село стояло надворі на дорозі», – повідомила читачка Сара.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

2
2006-07

вже скоро 20 років землетрусу з епіцентром с.Яноші Берегівського району,(6.0 балів) Кінець світу не наступив

Е
експерт

хижка старенька, цегла не язана… не чудно

10 із 10

"Виникнення землетрусу пов'язують переважно з тектонічними процесами. Земна кора з підстильним шаром верхньої мантії (літосфера) розділена на жорсткі блоки — тектонічні плити. Залежно від відносного руху плити або піднімають одна одну (як і при торосінні льодяних глиб), або розсовують краї стикання." Шо ви там, кінцесвітовіруни?

И
Иван

Выбрали прорасеянского деятеля- и сразу Кара Божья)))

СЯ
Свідок Яги

Якщо вже хати сипляться то не шутки. І війни не треба, Боги вас знесуть одним махом

Н
Наталія

До Саші. Це 100%

СА
Саша Алексій

Богонько свариться на Словаччину за дружбу з рашою.

Читайте також