Наступного тижня буде у Мукачеві: на Закарпатті волонтер з інвалідністю збирає гроші для ЗСУ (ВІДЕО)

28
2

76-річний волонтер Григорій Янченко, який пересувається на кріслі колісному, в Ужгороді збирає гроші на підтримку ЗСУ.

Як зазначає "Суспільне Ужгород", Григорій Янченко впродовж п’яти місяців з цією метою відвідав більше десяти міст України. Волонтерити чоловік почав 10 років тому. За його цей час вдалося назбирати близько 8 мільйонів гривень для українських військових.

"Мій шлях до волонтерства розпочався з 2014 року. Ми поїхали 29 березня до наших військових на кордон. Ми там потім вже зрозуміли волонтерську діяльність, як потрібно, що потрібно, що потрібно везти, для чого і чому", — розповідає Григорій Янченко.

Ідею збирати гроші для захисників Григорію Янченку підказала його дружина Тамара. "Просто вона надихнула на це — потрібно щось робити. Вона говорить — ти просто катаєшся по місту, без ніякої цілі, ти можеш поставити відерце, написати там "Допомога ЗСУ", їздити та збирати кошти. Те, що вона сказала, я вдосконалив і почав з іншими волонтерами возити на Схід. Ви розумієте, що сам я б не зміг, це перетворити у реальність. Тобто я б зміг, зібрати кошти, закупити все, але відвести було б дуже складно", — додає волонтер.

Збирати гроші для ЗСУ волонтер Григорій Янченко в Ужгороді буде впродовж тижня, потім поїде в Мукачево та Чернівці.

"В мене одна мрія просто проїхати по всій Україні і надолужити те, що я не зміг отримати впродовж свого життя. Це Капати, Закарпаття. Моя мрія відвідати, але не отак, те що я зараз роблю, а просто проїхати, відпочити, подивитися", — додає волонтер, розповідаючи про свою мрію після Перемоги.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

*
*****

Дякуємо цій людині, яка докладає неймовірних зусиль для боротьби з московськими окупантами!

В
Вариш

Давайте підтримаємо і встановимо рекорд збору. Бо не посліднісьме ковдоші у сись тяжкий час.

Читайте також