Наступного тижня в Києві вирішать долю закарпатських пралісів

6
0

15 вересня Мінприроди скликає нараду щодо збереження пралісів та старовікових лісів у Карпатському регіоні шляхом розширення території національних природних парків.

На нараду запрошені народні депутати України, представники Мінекономрозвитку, Мінсоцполітики, Мінагрополітики, Мінрегіону, Держлісагентства, Держводагентства, Держгеокадастру, Закарпатської, Івано-Франківської, Львівської, Чернівецької облдержадміністрацій та провідні українські вчені. "Нарада такого масштабу проводиться вперше», - зазначають у  Міністерстві екології та природних ресурсів України.

У відомстві наголошують, що збереження лісів у природному стані є одним із основних завдань Карпатського регіону, бо саме лісові екосистеми зберігають водні ресурси, захищають від паводків та селевих зсувів, стабілізують клімат, є основою для туристичної діяльності, джерелом прибутку та еколого-соціального благополуччя жителів Карпат.

Відтак, на нараді буде обговорено стратегічно важливе для держави питання – яким бути регіону Українських Карпат – природоохоронно-туристичним, експлуатаційно-промисловим, чи таким, в якому екологічно обґрунтовано поєднаються ці обидві складові.

Мukachevo.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також