Нацрада хоче порахувати цифрові частоти на Закарпатті

10
0

а також Одещині та Сумщині

Нацрада з питань телебачення і радіомовлення прийняла рішення направити подання до Національної комісії радіозв’язку (НКРЗ) на прорахунок у Закарпатській, Одеській і Сумській областях цифрового частотного ресурсу.
За словами голови Нацради Віталія Шевченка, це другий крок Нацради до впровадження в Україні цифрового телевізійного мовлення у стандарті DVB-T: «Минуло півтора року після проведення експериментального конкурсу на цифрове мовлення в місті Києві. Далі планувався прорахунок «цифри» у прикордонних областях, але урядова програма переходу України на цифрове мовлення і досі не затверджена. Прорахунок цифрових частот у Закарпатті, Одеській та Сумській областях – це наша ініціатива, пов’язана з намаганням хоч якось зрушити з місця запровадження цифрового мовлення в країні», - пояснив голова регуляторного органу.
На запитання, чому Нацрада вирішила «оцифрувати» передовсім саме ці регіони, пан Шевченко зауважив, що йдеться про області, які є оптимальними: «Це зони, де прорахунок «цифри» не пов’язаний із значним відключенням аналогових мовників, оскільки щільність вітчизняних каналів в цих прикордонних регіонах є незначною».
Надалі Нацрада планує прорахунок «цифри» по всьому периметру Україну, а після – у її центральних областях.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також