Науковці Walt Disney розробили сенсорний екран, що дозволяє відчувати зображення (СХЕМА)

10
0

Створена система може давати різні відчуття через варіаційний механізм вібрацій, який дозволяє генерувати вібрації різної частоти, амплітуди і сили.

Науково-дослідний підрозділ Walt Disney Co розробив новий тип сенсорного екрану.

Розробка дозволяє відчувати текстуру об'єктів, які відображаються на екрані, публікує cybersecurity.ru.

Сенсорний екран з тактильним фідбеком може відправляти руці користувача ледь помітні вібрації, регіони яких збігаються з зображеннями на екрані, на практиці це створює реальну ілюзію відчуттів.

Дослідники розповіли, що ошукані пальці руки сприймають мікровібрації як реальні тактильні відчуття від тієї або іншої поверхні. Також вони кажуть, що розроблений алгоритм віброгенерації - це патентована технологія компанії.

"Технологія ніби обманює наш мозок і наші руки, примушуючи їх вважати, що вони отримують реальні тактильні сигнали. Наш мозок отримує 3D-удар від екрану, який по часу точно збігається з тим моментом часу, коли рука проходить по заданій ділянці", - зазначає глава інтерактивно-дослідної групи в піттсбурзькій лабораторії Disney Іван Попырев.

Слід зазначити, що його можна додати майже до будь-якого сучасного сенсорного екрану, що робить технологію привабливою для широкого впровадження.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також