Науковці з Китаю встановлять в УжНУ найсучасніший секвенатор — пристрій для аналізу геному

15
1

Він буде розміщений у новоствореному, першому в центральній Європі центрі геномних досліджень.

Про це ректор УжНУ професор Володимир Смоланка домовився під час візиту до Пекінського геномного інституту.

Цей інститут один з двох найбільш потужних науково-технологічних інституцій у світі, які займаються дослідженнями у сфері генетики та геномної біоінформатики.

Як зазначив Володимир Смоланка секвенатор, який встановлять безкоштовно китайські партнери, дозволить проводити аналіз повної точної послідовності неклеотидів у всьому геномі будь-якого організма, пише Інформаційно-видавничий центр УжНУ.

— Можливість зробити генетичний аналіз будь-якої тканини чи пухлини, наприклад, відкриває неймовірні можливості не тільки у прогнозуванні можливих захворювань конкретного пацієнта, але й підбору індивідуального ефективного плану лікування найбільш небезпечних захворювань людини. Створення такого Центру матиме важливе не тільки наукове, але й соціальне значення. – наголосив ректор УжНУ Володимир Смоланка.

Ректор УжНУ зазначає, що відкриття такого Центру геномних досліджень створить нові можливості не тільки для вітчизняних науковців, але й для їхніх колег з наукових інституцій центральноєвропейських країн, які працюють у сфері біології і медицини.

Коментарі

Я
я

А коли?

Читайте також