Навесні мукачівських бродячих собак знову будуть ловити для стерилізації (ВІДЕО)

10
18

Небезпеки для мукачівців безпритульні собаки не становитимуть. Міська влада до приходу весни профінансує програму стерилізації бродячих чотирилапих.

Планують виділити 250 тисяч гривень, однак цих коштів навряд чи вситачить із сьогоднішніми цінами на медикаменти та харчування. Тож Мукачівський центр контролю за тваринами залучатиме спонсорів.

Проблема із безпритульними собаками є у кожному місті. Оскільки людям важко заборонити годувати собак, смітники теж з вулиць не забереш, то ж залишається звести до мінімуму розмноження безпритульних тварин. доцільно це робити до початку весни.  У Мукачеві кажуть: підходять до вирішення цього питання гуманно та з науковим підходом. «Центр контролю за тваринами» розпочав реалізацію програми відлов – стерилізація – повернення. Небезпеку для мешканців міста також можуть становити і хворі на сказ тварини. В Закарпатській обласній СЕС розповіли про те, що щороку по Україні фіксується до 20 тисяч звернень із скаргами на укуси тварин. на Закарпатті минулоріч було 1400 звернень.

Цього року в області вже зареєстровані три випадки хвороби на сказ серед тварин, минулого року було 10 таких випадків. У Мукачеві ситуація дещо краща. Виділених 250 тисяч гривень не забезпечать виконання програми, скаржиться директор Центру, оскільки ціни на медикаменти та харчування зросли, тож доводиться залучати спонсорів. У планах також створення умов для утримання собак на час, коли господарі у від’їзді, та крематорію для тварин, аналогів якого на Закарпатті поки нема. Тож поки «Центр» тримає під контролем ситуацію з безпритульними тваринами, мукачівці зможуть безпечно ходити вулицями, а за бажання матимуть куди прилаштувати своїх чотирилапих друзів.

М-Студіо

Коментарі

З
Знайка

Стерилизация - бесконтрольный попил бюджетных средств, при котором бродячие псы останутся на улицах и по прежнему будут кусать людей, уничтожать животных, вредить природе и экологии, НО УЖЕ ЗА ВАШИ ДЕНЬГИ. Бродячих псов необходимо тотально уничтожать, как крыс и тараканов. Если власти не занимаются уничтожением бролдячих псов, то граждане ВЫНУЖДЕНЫ заниматься этим самостоятельно и ликвидировать бродячих псов самостоятельно, используя доступные средства. Например, вот это: 30г ливерной колбасы + 10табл по 300мг ИЗОНИАЗИДА + 1табл метоклопрамида на одну бродячую псину. Таблетки засунуть в кусок колбасы и завернуть в пищевую плёнку или салфетку. При встрече с бродячей псиной привлеките внимание хищника звуком «на-на» или «цс» и бросьте приманку немного в сторону, но что бы псина видела. Отойдя на несколько шагов, пронаблюдайте, что вся приманка съедена. Категорически нельзя оставлять приманку без присмотра и раскидывать, что бы котэ и хозяйские собаки не отравились. Уничтожил бродячую пси

ДД
до до до всех

будем убивать и таких как ты блядей и тех пидорасов о которых ты напомнил..... И ЭТО НЕ ШУТКА..

ДД
до до до всех

а давай стрелканемся где-то. пиши телефон или адресок. а прийду с собакой без чипа, а ты будешь в нее стрелять.

Ж
Женька

Хто дуже захищає собак -значить ще не покусана людина.Саімй страшно по вулицям ходити,коли зграї скажених тварюк бігає,а що вже говорити про дітей?Тепер щ она вулиці не виходити,бо там собачка бігає?Собаки повинні бути закриті,а не бігати по вулиці.Це - елементарна культура і безпека!Якщо єдиний вихід їх постріляти - так воно і має бути.Життя і безпека людей - насамперед,а не захищати скажених собацюр!Місто для людей,а не для тварин.

ДК
до карло

да пошел ты нахуй, чмо верховинское......ваша жизнь , верховинская от пеленок до могилы-це гроши...это ваш бог......про каких животных вы еще думаете? захуярю если увижу травлю или издевательство!!!

К
карло

та не пишіть хуйню. собак бродячих розвели цигани і бомжі. а випадкі коли собак виганяють хазяї одиночні. так що не треба тут пілікати

ДК
до карло

многие пидорасы нашего города и района, берут щенков, поиграться детям или заболела собачка, а личить гроши шкода....и тех и других выкидывают на ултцу.. я бы начал травить сначало этих пидорасов.

К
КАРЛО

треба всіх бродячих переловити і перетравити. по місту вже небезпечно ходити,кругом стаї псів. задовбало вже! а ті що захищають собачок- нехай забирають їх до себе в квартиру!!! що за ху..ня що собаки бігають по вулицях? де таке бачили в світі??? ці захисники псів задрали вже. я люблю тварин,але тварини мають мати хазяїна який піклується про чотириногого друга

ДВ
до всех!!!!!

лично , если увижу издевательство или , что похуже...стреляю без предупреждения, сначало по ногам, а потом в дыню!!!! ОБЕРЕЖНО ПАНОВЕ ЖИВОТНОНЕНАВИСТНИКИ!!!!

ДВ
до всех!!!!!

вы же панове до гейвропы скакали!!!или вам Европа-это на заработки рвануть, попы старикам подмывать и мусор выносить.. в Европе за собачек власти голову отвернут, попробуй копни ...такой штраф уплотишь, шо без штанов ся лишиш. скакали? значит мусай и животных полюбить!!!!!

АЖ
а жрать что будем?

говорят вроде вкусно...

Л
люди

це ви всы скажены, й вас потравить мусай..

ЖМ
житель Мукачева

Правильно! Дуже багато після зими скажених безпритульних псів бродять по місту в пошуках їжі, котрі є небезпечними для життя перехожих, на яких можуть будь-коли напасти оскаженіли пси і нанести травми, як дорослим так і дітям.

Р
рок

Я так собі міркую ош через 3-5 місяців чилядь сама тих псів уімать, бо жерти не буде шо. А так най собі іщи мало побігауть, сала навяжуть, май смачний пиркиль буде.

Ж
Женька

Так,з собаками великі проблеми,страшно ходити по вулицям,скачуть,кидаються на дітей.Краще би виділили гроші на будівництво якогось притулку,де би всіх безпритульних позабирали і закрили.А то стерилізують собак,зуби то їм ніхто не повибиває.Краще би їх кудись позбирали і закрили,бо це реально загроза.

Н
незнайомка

а то поможе?вони після стерилізації не будуть на людей кидатися,гризтися між собою дітей лякаючи?вийдеш на площадку перед домом а там бігає 12 штук, і їм пофіг на людей,дітей лякають...

*
***

На мыловарню усiх треба!!! Бо скоро и пройти не мош буде!!!

Р
рок

Їх треба було уімати у зимі, а типирь они ся гримауть.А на весну уже їх буде у рази булше.

Читайте також