Навіщо потрібен гібридний сонячний інвертор у вашому домогосподарстві

300
0

Гібридний інвертор — це пристрій, який дає можливість накопичувати надлишок сонячної енергії в автономній системі для подальшого використання.

Гібридні інвертори зазвичай функціонують як звичайні сонячні інвертори, однак їх можливості набагато більші. Здебільшого гібридні інвертори можна запрограмувати на роботу в чотирьох різних режимах:

  • Режим прив?язки до мережі — працює як звичайний сонячний інвертор (без акумулятора);
  • Гібридний режим — зберігає надлишок сонячної енергії впродовж дня для використання увечері;
  • Резервний режим — функціонує як звичайний сонячний інвертор, коли мережа підключена, й автоматично перемикається в режим резервного живлення під час відключення;
  • Автономний режим — працює так само як автономний інвертор, і використовує надлишок сонячної енергії для зарядки акумулятора та живлення будинку без підключення до мережі.

Отже, гібридний сонячний інвертор сприятиме досягненню справжньої енергетичної незалежності вашого домогосподарства. Гібридні інвертори є дуже доступним вибором для середніх домогосподарств, які хочуть бути більш самодостатніми, використовуючи сонячні батареї, але не мають наміру відключатися від мережі та не страждають від частих відключень.

Резервне джерело живлення

Щоби функціонувати як резервне джерело живлення, гібридний інвертор повинен мати можливість ізолюватися від мережі під час відключення електроенергії та використовувати живлення від батареї для резервного копіювання будь-яких необхідних побутових ланцюгів. Здебільшого сучасні гібридні інвертори мають вбудовану функцію «ізоляції мережі». Якщо стабільність мережі не є проблемою, то простий тип гібридного інвертора був би хорошим економічним вибором.

Більш просунуті гібридні інвертори можуть працювати в резервному режимі необмежено довго й навіть працювати повністю автономно, якщо навантаження є керованими та у вашому регіоні достатньо сонячного світла впродовж року. Однак для автономних сонячних систем рекомендуються спеціальні автономні інвертори та батареї великої місткості через високу безперервну потужність, необхідну для роботи всього будинку поза мережею. Автономні інвертори є набагато більш досконалими та потужними, можуть працювати з мережевим підключенням або без нього та забезпечують миттєве резервне копіювання в разі відключення електроенергії.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також