Найбільша авіокомпанія Угорщини Malev повернеться у державну власність

3
0

Угорщина має намір знову націоналізувати авіакомпанію Malev, довівши свою частку в ній до 95%, після того як після майже року переговорів ВЕБ та інші інвестори погодилися поступитися контроль над компанією.

Як повідомили представники уряду Угорщини, згідно з угодою, угорська сторона збільшить капітал Malev на 25,2 млрд угорських форинтів (93,2 млн євро) шляхом вкладання грошей і конвертації боргів в капітал.

Таким чином, держава отримає 95% акцій авіакомпанії, у той час як AirBridge, спільно контрольована ВЕБом і угорським інвестором, все ще буде володіти 5%.

Як передає Reuters слова представників угорського уряду, пакет акцій, який буде підконтрольний державі, це "можливість компанії проводити фінансово стабільні операції".

При цьому передбачається, що в результаті реструктуризації авіакомпанія повернеться до прибутковості не пізніше 2012 року.

У той же час в уряді країни уточнили, що ВЕБ залишиться одним з найбільших кредиторів Malev. Российская сторона також надасть Угорщині банківську гарантію на 32 млн євро і рефінансує борги Malev на більш вигідних умовах.

Malev - національна авіакомпанія Угорщини, заснована більше 60 років тому. Авіакомпанія здійснює регулярні пасажирські, вантажні та чартерні перевезення. У повітряному парку Malev 27 літаків. Його основу складають Boeing 737 нового покоління.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також