Найдорожчий туалет країни: Шкільну вбиральню на Закарпатті, за 100 тисяч доларів, добудували, але не відкрили (ВІДЕО)

25
16

Легендарний шкільний туалет вже неодноразово потрапляє на камери провідних каналів України.

Яблунівська ЗОШ вже відома на всю країну, але не через своїх старанних учнів та не за перемоги на олімпіадах, а через шкільний туалет, який будують вже шість років.

Зокрема, навіть журналісти Mukachevo.net неодноразово піднімали це питання, але конкретних відповідей отримати від причетних до будівництва не вдалося.

На сьогодні туалет за 2,5 млн. гривень вже добудований, але від дітей та персоналу він закритий.

У Хустський РДА обіцяють, що вбиральню здадуть в експлуатацію восени, хоч обіцяли зробити це 1 січня.

Пропонуємо вашій увазі сюжет на цю курйозну та важливу тему.

Коментарі

Н
Навальный

Царь я.

Т
турист

пропоную включити в маршрут зразу після Селиської сироварні туда

ШІ
Шановний Іване

Шановний Іване нико тобі дзвонити не буде. Лиш у твоїй хворій голові може родитися ідея, шо пів міліона на будар - то нормально, бо ви давно потіряли звязок з реальностю.

ПТ
продовження таким як Яна

Хай би вже хоч когось посадили, бо ця безнаказаність перейшла всі межі. У всьому цивілізованому світі люди оптимізовують і економлять, а тут Яни всякі оправдують будари за 100 000$, при тому за таку сумму китайці вже б запустили лінію по виготовленню готових туалетів і флагман айБудар3000 PRO з ковирялкою в носі і LIVE аналізами калу і мочі.

І
Іван

Шановна редакція, читаємо, поважаємо, але треба перевіряти інформацію. Набрати телефоном чи голову селища чи кого іншого і уточнити.

ЯП
Яні продовження

100 000$ х 24.5$/UAH = 2 450 000 грн коштує недороблений будар. Це близько 500 місячних зарплат вчителів. Або зарплата одного вчителя за більше ніж 40 років. Тобто можна все життя навчати дітей до пенсії або побудувати будар і отримати ті ж самі гроші. Або інакше порівняння - це 7 зарплат вчителів за 6 років. Тобто 7 вчителів за 6 років навіть якщо зберуть всі свої кошти і не будуть нічого їсти - не зможуть скинутись і побудувати грьобаний будар. Іншими словами вчителі - лохи, бо за 6 років бригада із 7-ми вчителів може будувати туалет і зароблять ті ж самі гроші. При тому дипломи свої можуть використати як туалетний папір, бо будувати туалет можна без диплома і 5-6 років студентського життя можна спустити в унітаз, бо можна було організувати бригаду і заробити за ці роки 100 000$, а не вчитися на лоха. Не важно яке фото, бо всі туалети в аеропорту Шарль-де-Голль разом стільки не коштують, а туалети там куда круче Яблунівських.

І
Іван

Це брехня виділили 500 000 у 2015 році і поділили по курсу 5 грн за долар

Я
Яні

Іди похмелися, бо ще не маніпулюєся жидкость у коробці черепній! За 100 000$ у Яблунівці можна побудувати туалет-пристройку у кожному домі кожного учня, а не 8 кабінок з дірками у полу за 6 років. Там за 1 000$ можна було зробити ремонт нормальний в старому туалеті, а ще за 5000$ зробити в ньому полове опалення, утеплити стіни, покласти сонячні панелі на кришу і даже плазму десь приліпити оби сучасно було. За 94 000$, які залишаться можна було запустити рейсовий автобус Школа-Туалет і пару автобусів Яблунівка-Хуст. Шоб ти розуміла - зарплата вчителя приблизно 4000 грн/місяць, 4000х12=48 000 в рік, або 288 000 грн за 6 років. Звичайно, що це теперішня зарплата, а середня за 6 років була близько 2-2,5к і тоді цифра на половину менша. Беремо максимальну цифру, щоб не обіжати вчителів. Давай навіть з надбавками візьмемо 5000 грн/міс, що для сільського вчителя дуже хороша ЗП. 5х12х6=360 000 грн за 6 років.

А
Адмін

Піда...аси кончені хто бабло списав хай на ліки буде їм

Т
Троцкій

Дідові майже від сороса нич бабла не прийшло. Тому і мерегуєся.

БД
Баба до свого діда

А ти ,воняку звідки знаєш ,що то таке туалет? Ти сереш під кущем і підтираєшся лопухом або пальцем.

Д
Дідо

У державі нічого не будується, Прем"єра на відкриття треба запросити, ануш кулько хвальби буде. А може вуйко Сорос тоже даяке бабло на туалєтну бумагу дасть і йому зарахуєтьс як неймовірні інвестицї в Україну.

Я
Яна

На фото старий туалет, а мали дати фото нового. Бо ті хто не дивиться відео, подумають що на старий стільки виділили. Маніпулятори!

Т
Троцкій

Та не шок. Сяка історія в кожному районі. Просто Яблунівка попала випадково на хайп. Держава дає освітянські гроші на область, ті вже розподіляють по районах згідно лояльності і відкатам. Район теж розподіляє серед директорів шкіл згідно лояльності і відкатам. Он був виноградівський Свищо, щось хвиля піднялась, а тепер тиша...

М
Мацкаль

Передасты.

Н
Народ

Це просто шок...злодії зовсім уже знахабніли, у голові не вкладаєся

Читайте також