Найкращі колядники Тячівщини отримали мобільні телефони (ФОТО)

22
1

Журі конкурсу -огляду "Віфлеємської зіроньки" підвело підсумки виступів колективів дитячих садочків Тячівщини.

Переможців зі сцени оголосили помічник народного депутата Степан Хома та Марія Левко. Отже, за результатами підрахунку балів, 1 місце отримав колектив Тересвянського ДНЗ. Діти  отримали у подарунок мобільні телефони та плазмовий телевізор.

Друге місце посіли діти з Тячівського ДНЗ,  кожен з учасників також отримав по мобільному телефону, а садок - пральна машину. Третє місце посів вертеп Грушівського ДНЗ, традиційно дітки отримали мобільні телефони, а садок - килим.

«Це свято є дуже важливим для дітей. Ми можемо побачити, як відроджуються традиції Тячівщини, бачимо, чим вона живе» - розповіла  депутат облради, член журі Марія Думнич.

« Ми вдячні величезній підтримці батьків, адже Ви бачили, які гарні костюми вони створили. Дітям дуже подобається грати, вони з легкістю запам’ятовують всі віршики» - зазначила керівник групи діток з Тересвянського ДНЗ. Наступними виступатимуть колективи школярів початкових класів. 

Вже третій рік поспіль в селах Рахівського та Тячівського районів проводиться конкурс-огляд "Віфлеємська зіронька" на кращу колядку під патронатом народного депутата України Василя Петьовки.

Головна мета конкурсу - привити дітям любов до традицій, які в гуцульському краї - особливі. Організатори відзначають, що цьогорічний конкурс на порядок вищий за рівнем підготовки юних учасників.

Подібні конкурси, зазначили організатори, зберігають народні традиції та створюють атмосферу справжнього родинного свята, адже батьки беруть безпосередню участь у підготовці: шиють сценічний одяг, допомагають вивчати колядки, і що головне:  підтримують дітлахів під час виступу.

Коментарі

М
Мукачівець

samsung GT-E1200M

Читайте також