Найкращі весняні квіти: вибираємо для саду та дачі

31
0

Ті, хто всією душею закоханий у садок, намагається зробити так, щоб він почав розквітати якомога раніше.

У цьому дачникам та садівникам допомагають ранні весняні квіти, які здатні прикрасити клумби, галявини та альпійські гірки відразу ж після сходу снігу. Першоцвіти – це яскраві та невибагливі квіти, які обов'язково варто висадити на ділянці. Головне – вибрати рослини до душі.

Найбільш ранні квіти для саду

Не знаєте, які весняні квіти розквітають найперші? Це далеко не тільки тюльпани та нарциси – є й більш ранні цибулинні та інші рослини. Які ж?

Пролісок

Мабуть, це найневибагливіша квітка – не дарма вона повсюдно зустрічається в дикій природі. І навіть казка про 12 місяців близька до реальності, адже ці квіти поспішають розпуститися, навіть якщо сніг ще не зійшов повністю. А розмножують рослину двома будь-якими способами – за допомогою насіння чи дочірніх цибулин.

Крокус

Цих квітів існує величезна кількість видів – різні кольори та відтінки, великі та дрібні, низькі та вищі. Але спільне у них - це раннє цвітіння. Поки дерева ще й не думають прокидатися, крокуси вже розфарбовують галявини і галявини. Причому бувають не лише весняні крокуси, а й сорти, що цвітуть восени.

Ця квітка добре переносить пересадку влітку, в період спокою. Розмножити крокуси можна за допомогою бульбоцибулин - для цього їх потрібно висадити їх у легкий і живильний ґрунт на глибину 5-8 см. Найголовніше - не помилитися з кислотністю ґрунту, він повинен бути ближчим до нейтрального. А саме місце для посадки вибирайте сонячне - там, де сніг зійде найперше.

Конвалія

У природних умовах конвалія росте в лісах – ближче до чагарників, адже там багато вологи. Це багаторічник сімейства лілейних, і він любить осінню посадку – з вересня до початку листопада. Квітка ця дуже невибаглива – їй не потрібне надто яскраве світло та особливе добриво, єдине, що потрібно забезпечити, – вологий ґрунт. Підгодовувати конвалії можна звичайним перегноєм.

Гіацинт

Іншим весняним квітам з розряду першоцвітів дуже важко змагатися з гіацинтом за різноманітністю та яскравістю кольорів. Розмножується він невеликими цибулинами – для цього потрібно влітку відокремити дитинку від великої цибулини та висадити в землю наприкінці літа (раніше, ніж дорослі цибулини). Маленьким цибулинкам потрібно 2-3 роки, щоб почати цвісти – але воно того варте. Втім, сьогодні немає проблеми придбати материнські цибулини, які зацвітуть вже першої весни після посадки.

Також можна посадити сон-траву (виключно з розплідника, адже це червонокнижна рослина), проліски, рябчики, морозник, фіалку, маргаритки та багато інших ранніх квітів. Вибирайте із любов'ю та натхненням – і ваш сад забарвиться яскравими фарбами з першими весняними днями!

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також