Найменше листів Миколаю діти написали під час Помаранчевої революції

9
1

На Закарпатті стартувала щорічна акція `Напиши листа Миколаю`

Акцію уже 12 років поспіль проводить ГО `Панонія`. Як повідомив 14 листопада ZAXID.NET голова громадської організації Федір Шандор, щороку закарпатські малюки надсилають кілька тисяч листів. Найбільше було - 9 тисяч, а найменше діти писали Святому Миколаю у 2004 році, коли відбувалася Помаранчева революція.



`Мета цієї акції проста: ми прагнемо зберегти в дітях віру у диво, добро. Щоб вони не так швидко дорослішали, як це відбувається зараз, і мали гарні спогади про дитинство`, - сказав Ф.Шандор. Також організатори допомагають батькам дізнатися, що ж хочуть їхні малюки у подарунок від Святого, адже листи діти пишуть разом із батьками.



За правилами акції, організатори листів не читають. `Проте іноді трапляється, що листи не підписані, тоді ми їх розгортаємо. Цікаво, що найчастіше діти просять не іграшки чи мобільні телефони. Просять у Святого миру, здоров’я для тата й мами. А іноді дитячі листи важко читати, бо їх автори просять Миколая повернути їм батьків`, - розповів Ф.Шандор.



Пошту для Святого Миколая `Панонія` надсилає прямо у місто Рованієм, до Фінляндії. Щоправда, там живе Санта Клаус.



`Листи треба адресувати на нашу абонентську скриньку, однак іноді їх підписують просто: `Святому Миколаю`. Поштарі про акцію знають, тому листи все одно до нас приходять`, - розповів Федір Шандор.




Коментарі

М
михайлик

ми тоді писали батькам на майдан а вони нас КИНУЛИ як ющенко з юлією

Читайте також