Найзавзятіший колекціонер радіоприймачів на Закарпатті —

10
0

ужгородець Володимир Корнета

Житель обласного центру Закарпаття м.Ужгрод Володимир Корнета - найзавзятіший колекціонер радіоприймачів на Закарпатті. Захоплення дитинства радіотехнікою кілька років тому переросло у збирання цього, за словами Володимира, геніального продукту людської думки.

"Важко було дивитися, як на смітниках опинялися справжні перлини радіотехнічної науки", - каже він. Різними шляхами потрапляли приймачі до рук колекціонера - щось зі смітника, інше - з вугільної купи, щось із захаращеного горища, а дещо - просто хтось приніс (рука не піднімалася викинути). Нині його колекція налічує понад 400 радіоприймачів від 30-х рр ХХ століття до сьогодення.

Володимир Корнета не лише колекціонер: знаючись на радіотехніці як справжній майстер, він виставляє експонати свого міні-музею на показ тільки після того, як надасть їм можливість знову мовити. Тож зібрання Корнети - це ще й майстерня, в якій постійно відбувається монтаж і ремонт радіотехніки.

Володимир при цьому використовує лише оригінальні деталі, доводячи, що старе радіо - досконала техніка, яка при поважному до неї ставленні працює десятиліттями, тішачи власника особливим шармом із присмаком ретро...

На ФОТО: Віднедавна в колекції Володимира КОРНЕТИ з`явилися екземпляри військової радіотехніки.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також