НАЗК: більшість працівників військкоматів є доброчесними

8
0

У Національному агентстві з питань запобігання корупції планують завершити перевірки військкомів до кінця вересня. Там заявили, що меншість службовців є недоброчесними.

Як передає Українська правда з посиланням на голову НАЗК Олександра Новікова, перевірки свідчать про те, що «насправді більшість працівників військкоматів, як і будь-якої іншої категорії державних службовців, є доброчесними».

«Ми плануємо завершити перевірки до кінця цього кварталу. Всього 1395 військкомів займають керівні посади. Десяту частину цих військкомів ми зараз перевіряємо. Як ви знаєте, вже є перші результати цих перевірок. Наступного тижня оголосимо наступні результати», — сказав він.

Також, він наголосив, що лише окремі особи зловживають своїм службовим становищем.

«Чому мають місце зловживання? Тому що коли ми не будемо змінювати систему, правила, а будемо просто призначати інших людей, навіть після фронту, навіть тих, хто пройшов бої, однак вони будуть інтегруватися в існуючу систему, ми все одно отримаємо на виході корупцію. Тому в першу чергу треба змінити правила, по яких функціонують центри комплектування і правила перетину кордону», — вважає голова НАЗК.

25 липня заступник голови НАЗК Артем Ситник повідомив, що це відомство почало перевірку способу життя 102 керівників і заступників територіальних центрів комплектування.

Нагадаємо, днями на засіданні РНБО прийняли рішення про звільнення усіх обласних військкомів.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також