Називав російську агресію "громадянською війною": на Закарпатті СБУ викрила священника УПЦ МП

104
4

СБУ повідомила про підозру настоятелю одного з храмів УПЦ МП в Тячівському районі у розпалюванні міжнаціональної та міжрелігійної ворожнечі та виправдуванні війни РФ проти України.

Як повідомили в управлінні СБУ в Закарпатській області, настоятель храму Хустської єпархії УПЦ МП в одному із сіл Тячівського району, називав повномасштабне вторгнення РФ "громадянською війною" та закликав вірян ухилятися від мобілізації. Крім того, він підбурював прихожан проти представників однієї із нацменшин та парафіян інших релігійних конфесій.

Свою провокативну риторику клірик поширював як під час спілкування з місцевими жителями, так і на власній сторінці у Facebook, чим намагався розхитати суспільно-політичну обстановку в Закарпатті.


Також відомо, що священник продовжував згадувати під час молебнів патріарха РПЦ Кирила Гундяєва, який "благословив" російських військових убивати українців.

За місцем проживання клірика правоохоронці провели санкціоновані обшуки, у результаті яких вилучили 2 мобільні телефони та планшет, на яких наявні докази його антиукраїнської діяльності.

Священнику правоохоронці повідомили про підозру за двома статтями ч. 1 ст. 161 та . 2 ст. 436-2 Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 5 років ув'язнення.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Б
Батрак

Ходіть дальше до таких попів. І денежку не забудьте занести. Оби зобрали касу і на Москву одвезли.

Ц
Циль

Номерки успокойтеся

3
37

Додзвіздівся батюшго. Давайте ще

7
73

одного лиш виявили - вони там майже всі такі який приход - такий і піп який народ - такий і п...

Читайте також