Не 130, а 557 гривень

4
0

Повинен щомісяця виплачувати уряд для догляду за дитиною

Одна із загальноукраїнських газет повідомила про адвоката з Дніпропетровської області Валерія Батраченко, який виграв чимало судів, допомагаючи мамам отримати державну допомогу по догляду за дитиною. Майстерка одне обіцяти, та інше робити, прем’єр Юлія Тимошенко дуже любить вносити зміни до законів законом про держбюджет. Так свого часу, наприклад, зарубали наші СЕЗ та ТПР. Тепер же у бюджеті визначено, що виплати мамам на дітей до 3 років складають 130 гривень. Однак у ст. 43 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування в зв’язку з тимчасовою втратою працездатності і видатками, обумовленими народженням і похованням» розмір цієї виплати визначений не меншим від розміру прожиткового мінімуму встановленого законом, тобто зараз це 557 грн. (на дітей віком до 6 років).

 Щоб отримувати щомісяця не 130 грн., а 557, треба подати заяву до управління соціального захисту, а відтак, якщо там відмовляться задовольняти вимоги, до суду. Про кошти управлінь при цьому не йдеться, адже гроші для таких виплат надходять з державної скарбниці.

 Компенсацію за недоотримані кошти можна вимагати з 2007 року, коли Конституційний суд своїм рішенням став на захист тих, кого скривдили.

 За інформацією видання, нині по Україні 16 тисяч позовів уже в судах, 5 тисяч виграно.

 На рахунку адвоката також кілька виграних справ щодо одноразових виплат при народженні дитини, адже їх розмір теж регламентується прожитковими мінімумами.

 Неодноразово БЮТ у передвиборчій боротьбі закликав людей відстоювати свої права в судах – тепер саме час скористатися цим закликом.

 

 Степан Мар’янович

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також