Не дали слова і вимкнули мікрофон: угорську представницю освистали на міжнародному засіданні в Києві

6
26

5-8 грудня у Києві відбулося засідання Ради молодіжної Європейської народної партії (YEPP).

Основна тема для обговорення мала назву «Часи змін. Диверсифікація навчання». Під час заходу учасники дискутували щодо незаконної анексії Криму, майбутнього зовнішньої політики Європейського Союзу та про інновації у сфері освіти.

Молодіжна організація Товариства угорської культури Закарпаття (KMKSZ ISZ) також направила на засідання свого представника Сільвію Сімчеру (через квоту угорських організацій Fidelitas та IKSZ). Однак завершити свій виступ вона не змогла.

- На початку я згадала про позитивні кроки, які Україна зробила на шляху до Європейського Союзу та НАТО. Крім того, у своєму виступі я наголосила й на обмеженнях мовних прав національних меншин у Законі про освіту, що підтверджувала фактами. При цьому зазначила, що мовна різноманітність - це одна з цінностей Європейського Союзу і основне право людини. В цей момент Лідія Перейра (член Європейського парламенту, член Португальської соціал-демократичної партії) перебила мене і сказала, що я говорю з неповагою до господарів зустрічі, і не дозволила мені більше коментувати. Мій мікрофон було вимкнено, - розповіла Сільвія Сімчера у інтерв'ю закарпатському виданню "Karpatalja".

За словами Сільвії Сімчери все засідання було просякнуто "некритичною українською пропагандою та антиросійськими висловлюваннями", а її виступ присутні освистали. Хоча каже, що у кулуарах після зустрічі до неї підійшли та підтримали представники Угорщини, Сербії, Словенії та Македонії. Однак більшість була налаштована проти.

Представниця угорської нацменшини не розуміє чому можна відкрито критикувати Путіна та Росію, а казати про негативні тенденції в Україні було обурливим для учасників конференції.


Коментарі

1
123344

Ви конечні закарпатці якби не мадяри та бисте вже з голоду здохли

ВС
Вынь Су Хим.

Не хочуть добровільно інтегруватись ,будуть інтегровані примусово.

НМ
не мадяр

Підскажіть мадяри шо з Вами робити? Інтегруватись не хочете, настрої про автономію не приховуєте, всіляко цю ідею підтримуєте, а потім попросите пукіна ввести войска. Самі винуваті. Жили би собі тихенько на два боки і проблем би не було, але захотіла бути баба царицею морською ось і маєте.

Р
Рем

Які то темні людиска жиют в закарпаті.Хочут шо написати а нич не зрозуміло шо то пишут.

Г
Гейропа

до мадярського ловфоса , я не патріот , треба читати і думати своїм татаро-монгольским розумом кіть маєш чим,а україну най ї хоть взорвуть , я лем кажу шо коли я переїзжав з гейропо после 3 року жизні там , я увідів на кілько там кон4ені люди , так шо вася мадярський іди роби в австрію вать німці і терпи тих рагулю

МШ
Мама шоні майдауна

До марги 01:32 Ти гімно ходив би до школи і вчився.А ти з 7 років курив і пив паленку поза школою ,а зараз хрюкаєш щось. "Мнєніє" він має ,запхай його собі в дуру дурню.

Т
Троцкій

Коля, ти смішніший за петросяна. "Вже нема на що розраховувати, вивчили угорську,словацьку, руминськ мову". Так ти сегінятко що? Купив маленьку хижу в Ловні, там прописався, платиш повністю всі послуги? Ходиш в ловнянську корчму на децу палінкі, перетираєш там з міцевими дядьками за політику і радієш своєму угорському добробуту?

В
володимиру

"наступним чином" тоже русизм. Правильно - "...покруч виглядає ТАК"

ДГ
До гейропи(lofasz) en vagyok

В сьому світі і в сій страшні думають як вижити а не патріоти і т.д ти ід*** патріотів неє то людям мозги задурманили так шо іди на***

М2
Мукачево 2

В мене половина родичів мадярів но то по***, як ся каже і як моя бабушка мадярка каже(да она мадярка) мадяри не люди а форінти не гроші

АП
А пак се а пак то

Тот ко каже правду про сю страшну все будуть критикувати бо наші люди привикли жити ілюзіями а не реальністю і думають ож они вижиють за 8 тис. зарплати, не важно мадяр ти чи українець(перед Богом всі рівні) так шо думайте башков а скажу вам єдно біжіть гет з сьої України і жийте си нормально і трепліть си мозги(я не мацкальський бот і прівет од лемків) а просто повів своє мненіє по нашому по чисто закарпатський!!!

В
Володимир

молодіжний, молодіжної ---- цей сталінськй покруч українською мовою виглядає наступним чином: молодечна, молодечної.

В
Володимир

Сільвія Сімчера, а чи необізнані ви, коли мадяри понуть повертати русів-україньсців до Паннонії, з якої ви нас вигнали понад 1000 років тому, причому, багатьох в своїй же землі і повбивали. Що мадяри роблять на Лівобережжі Дунаю? Хто надав їм прав там жити? Я гадаю, що ваша партія мала б почати створювати українські та словацькі поселення в Паннонії, надавати їм саморядування, відкривати школи і т.д. Причому, власним коштом, адже ви дуже завинили перед слов'янами.

М
Мукачево

Україну в ЄС не приймуть . Немає такого акценту ВЗАГАЛІ і перестаньте спекулювати цим питанням, як дилетанти. Мисляча молодь і та молодь ,про яких "мислять" батьки - масово їдуть закордон. Навчання, праця, бізнес тощо. Угорськомовне, ,румунськомовне,РУСИНИ - це не меншини на території теперішньої України , Закарпаття - а КОРІННЕ НАСЕЛЕННЯ . ФАКТ !!! Вважаю, що час розставить всі крапки в спаплюженій історії. Миру всім і взаєморозуміння. Терпіння також.

S
stefan

5-8 грудня !!! це сталося і чого ви вирішили тепер, перед католицьким Різдвом "підгадити" мадярам, публікуючи цей ЗАБУТИЙ випадок ?

Г
Гейропа

нич ся не поміняє , їдьте всі у гейропу там де всі в очко ся дрилявуть

М
Микола

До Сечені, звісно так воно і є. Але ми копаємо собі могилу самі. По тихи хто зрозумів що в цій країні вже нема на що розраховувати, вивчили угорську,словацьку, руминськ мову, отримали громадянство та виїхали до ЄС. Остання надія на Зеленського , але дивлячись на супротив команди Порохаа... Ну дуже важко повірити в гарне майбутнє цієї держави

С
сечені

ви шо не видите шо то ся спіціяльно робить , і уже не один рік ...бо кіть приймуть україну до европи повірьте настане крах корупціям , сьому беспорядку де мош красти ..і тд

В
Василь

А Україні і не потрібен ЄС. Там одні дриштократи. Як і на Закарпатті.

І
іштван

Завдяки цьому можете бути спокійні, що в цьорму сторіччі Україну до ЄС не приймуть! Я ще нігде не читав і не чув щоб угорці так ображали українців як тут роблять українці ,мадяроні цигани і тд КАК АУКНЕТСЯ ТАК И ОТКЛИКНЕТСЯ!

КЗ
Каратель закарпуцьких під*р*сів.

Навіть іноземці розуміють ,що мадяри то є гімно ,а до закарпуцької нечисті це не доходить.

ДС
до Студент

Це питання не до Сільвії, а до того хто перекладав статтю Сільвії на українську мову. Доречі Студенте, Ваші гривні як пахнуть?

С
Студент

Шановна Сільвяї Сімчераа - а як це можна зрозуміти ваше висловлювання "некритичною українською пропагандою та антиросійськими висловлюваннями"-що мали вихваляти угорську прпопаганду і антиукраїнські висловлювання .Мабуть Ви підсвідомо є рупором "угорським та російським".Я розумію що форінти не пахнуть.

В
Вітько

У нас не мош говорити правду. Диктатура. Но дівчина молодець і так.

Д
Дідо

майданівська україна ничим не отлічаєся од росіїб лиш жебрача як цуравий носок.

Ю
ю

Х-ла не тільки можна критикувати, а й треба показувати злочини цього убивці світового масштабу.

Читайте також