Не лякаються шуму автомобілів, нападають на корів - Словаччину знову тероризують ведмеді (ФОТО)

2117 1

В околицях словацького села Чімхова (Жилінський край) кілька років тому помітили кількох ведмедів. Їх зустрічали місцеві, прогулюючись лісом, зокрема ведмедицю з ведмежатами. Досі хижаки вели себе спокійно, уникали людей. Тепер після нападу великого ведмедя на стадо телиць і овець людям стало страшно тут жити.

Штефану Дуді 77 років, він уже понад тридцять років займається розведенням сільськогосподарських тварин. Він тримає телиць у огорожі біля головної дороги. Він раніше не мав поганого досвіду від зустрічей з ведмедем до 10 травня цього року.

"Мені подзвонила сусідка, що мої телички втекли з огорожі, — розповідає чоловік. - Я знайшов їх на іншому боці дороги, приблизно за кілометр. Вони були дуже налякані і не хотіли повертатися до стайні. Лягли біля струмка і пролежали біля нього до наступного дня. На одній з них я помітив криваві подряпини від лапи ведмедя"

У сусіда ведмідь задушив двох овець. Від однієї залишилася лише частина задньої ноги.

Мер села Чімхова закликав людей бути максимально обережними. Сам він бачив ведмедицю з ведмежатами всього за триста метрів від села.

«Ведмеді все ближче підходять до сіл. Я думаю, що старші самці витісняють молодших, і вони йдуть із лісу до людей у пошуках їжі, - каже він. - Для мене залишається загадкою, що вони вже не бояться навіть шуму мотоциклів і машин».

Наразі випадками займається спеціальна група реагування на бурого ведмедя. Тут планують встановити
пристрій для відлякування звірів. Фермери планують збільшити силу струму в огорожі, де випасаються свійські тварини.

«Справа не лише у телицях. Більше непокоїть, що скоро літо, багато жінок і дітей ходять до лісу збирати чорниці та малину. Щоб не було потреби потім збирати людей у ті кошики», - каже місцевий фермер.

Коментарі

КВ
Корогод Володимир Миколайович ці

Мо' десь вивозити ведмедів подалі від людей? Або відловлювати й нашийники з чіпами, котрі при наближенні людини з скайфоном активізовувались би й посилали сигнал на цей телефон!

Читайте також