Не маєш страхового полісу —

9
0

ризикуєш мати справу з даішниками

За вказівкою Департаменту Державтоінспекції України та вимогами Закону України «Про обов`язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів» відтепер всі води повинні мати такі поліси-сертифікати. Нововведення набуло чинності з початку квітня.

Як поінформував старший інспектор з профілактики Ужгородського міськрайвідділу УДАІ в Закарпатській області Володимир КОРНУТА, працівники ДАІ мають право перевіряти наявність у водія чинного поліса обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності під час складання адміністративного протоколу на водія транспортного засобу, який порушив Правила дорожнього руху.

Окрім цього, поліс вимагатимуть при оформленні матеріалів дорожньо-транспортної пригоди, під час проведення державного технічного огляду транспортного засобу, а також при оформленні і видачі реєстраційних документів при перереєстрації автівки без заміни номерних знаків, при заміні тимчасових реєстраційних талонів на свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу, а також при видачі тимчасового талона на право керування. У разі відсутності страхового поліса на водія складатимуть адміністративний протокол відповідно до вимог частини 3 статті 126 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

До речі, в Ужгороді, Ужгородському, Великоберезнянському та Перечинському районах (територія, яку обслуговує МРВ обласного УДАІ) з початку року сталася 61 дорожньо-транспортна пригода, в яких 13 людей загинуло та 78 травмовано. Лідирує Ужгородський район.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також