Не працює пульт на кондиціонері Toshiba: швидке вирішення проблеми

25
0

Кондиціонери Toshiba вирізняються високим рівнем надійності. Техніка цього виробника призначена для тривалої експлуатації, у неї рідко виникають збої чи інші проблеми. І все ж таки є один нюанс, який робить навіть невразливі спліт-системи Toshiba незручними. Це поломка чи втрата пульта.

Пристрій для дистанційного керування може вийти з ладу з різних причин. До них відносяться і невдале випадкове падіння, і потрапляння води в корпус пристрою. Рідше трапляються внутрішні неполадки через забруднення чи інші причини.

Коли дистанційне керування не працює, користуватися кондиціонером стає неможливо. Щоб його включити та налаштувати для роботи, знадобиться домашня драбинка або табурет, адже кліматична техніка зазвичай встановлюється під стелею. Звичайно, це дуже незручно, оскільки параметри пристрою доводиться часто змінювати. Ви можете просто почати рухатися менш активно та відчути холод. Після повернення додому захочете прискорити охолодження і встановите посилене обдування, а потім знадобиться його зменшити. Іноді змінювати налаштування доводиться кожні півгодини або навіть частіше, тому без дистанційного керування не обійтись.

Чому вигідніше купувати новий пульт, а не ремонтувати старий

Відновлювати працездатність пульта для дистанційного керування спліт-системою – це зовсім раціональне рішення. По-перше, новий пристрій можна підібрати відносно недорого. По-друге, купуючи новий прилад, ви зможете заощадити свій час. Пульт для кондиціонера Toshiba можна придбати навіть онлайн, витративши лічені хвилини свого вільного часу. При цьому ви зможете отримати виріб лише за кілька днів.

Терміни ремонту – це завжди величина, яка не піддається передбаченню. Спочатку доведеться знайти майстра, який займається виконанням таких робіт. Також доведеться виділити час для того, щоб особисто принести несправний пристрій та розповісти причину появи такої проблеми. Фахівець повинен розібрати прилад та оцінити, які елементи пошкоджено. Після цього замовляються необхідні деталі чи виконуються роботи. Ви можете залишитись без можливості зручного дистанційного керування кліматичним обладнанням на строк від кількох днів до місяців. Економія коштів у разі якщо й буде, то дуже незначна.

Який пульт кращий: оригінальний чи універсальний

Отже, при виникненні проблем із пультом найкраще, без сумніву, купувати новий. При цьому у вас є щонайменше два варіанти: замовити оригінальний пристрій для конкретної моделі спліт-системи або придбати універсальний, який можна налаштувати для керування будь-яким кондиціонером. Обидва рішення мають свої переваги та недоліки.

Перевагами оригінальних пультів дистанційного керування є:

  • дизайн, що повністю відповідає оригіналу. Вам не доведеться знову звикати до розташування кнопок і нової ергономіки;
  • простота використання. Оригінальні вироби не потребують додаткового налаштування. Достатньо лише вставити батарейки та почати керувати спліт-системою;
  • якість використовуваних матеріалів. Якщо при створенні неоригінальних виробів виробники заощаджують, підбираючи більш дешевий пластик та спрощуючи дизайн, то в оригінальних моделях складання виконано на найвищому рівні.

Помітною відмінністю пультів Toshiba від універсальних моделей є ціна. Такі вироби можуть виявитися у кілька разів дорожчими.

Головною перевагою універсальних пультів дистанційного керування є доступна вартість. Необхідність купівлі нового пристрою точно не вдарить по бюджету. Однак це рішення має невеликі недоліки. Наприклад, не можна почати використовувати обладнання відразу після розпакування. Пристрій потребує попереднього налаштування. Його можна виконати самостійно навіть за відсутності спеціальних знань. Для встановлення зв'язку з новим пристроєм потрібно скористатися ручним введенням коду моделі кондиціонера або автоматичним пошуком.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також