Не пристебнувся - 850 грн штрафу: депутати прийняли закон у першому читанні

14
14

Верховна рада України збільшує штрафи за невикористання ременів безпеки і шоломів з 51 до 850 гривень.

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні проект закону «Про внесення змін до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення» (щодо зниження смертності та травматизму на дорогах України шляхом збільшення рівня користування ременями безпеки та мотошоломами) (реєстраційний номер 8492). Його підтримали 240 народних депутатів України.

Законопроектом пропонується внести зміни до частини 5 статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення та посилити адміністративну відповідальність за порушення правил користування ременями безпеки та мотошоломами з 51 до 850 гривень.

За офіційними даними Національної поліції України, щороку на дорогах України гине не менше 3,5 тисяч людей та травмуються не менше 35 тисяч. Тобто щодня на дорогах України гине понад 9 осіб. За цими показниками аварійності та наслідками дорожньо-транспортних пригод, Україна є одним із лідерів серед європейських країн.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, ефективність ременів безпеки для порятунку життів становить близько 50% у ДТП, результатом яких у випадку невикористання ременів стала би смерть водія та пасажирів.

Читайте також: ДТП на трасі Київ – Чоп під Мукачевом: мотоцикліст протаранив вантажівку


Коментарі

V
VR

Добре що п1дняли.... но т1 хто не прикапчувались вони 1 тепер не будуь... Л1пше би зробили перепись населення Укра1ни бо чим дал1 тим менше буде кого штрафувати в Р1днеьк1й наш1й..... Поки люди терпят до того т1льки тарифи будуть рости, 1 пов1рьте вс1 ми наст1льки глуп1 що бистр1ше свому другу горло перегриземо чим цих паразит1в виведемо.....

Д1
До 19.09.2018 14:14

На роботу теж міг би і пішки ходити, не таке і велике Мукачево. Я свою машину використовую тільки для поїздок на далекі відстані і в екстрених випадках. А то понабирали корчів, і використовують як дуповози, бо ліньки 15-20хв пройтися. А великі штрафи - це тільки на краще, бо вже порядком розвелося автохамів, оленів і бидлопаркувальників - буде нормальна надбавка до місцевого бюджету, яку можна буде і на ремонт доріг витратити, і на громадський транспорт.

Д-
ДО - До Мукачевец

Корыто у тебя вместо головы! Я после работы заезжают в магазин который находится в 50 метрах от дома, живу на тупиковой улице на которой редко встречается встречный транспорт и еду 20 км/ч. Но пристегнуться должен, иначе штраф для обогащения наших депутатов.

Б
БПП

Вітаю громадян України, наша влада продовжує покращувати життя українців - штрафи уверх, тарифи також вверх, ціни на продукти - тоже, це - перемога, а винний МВФ !

5
555

Обися закляля сволочи.

Z
Zoltan

Были у меня гости из Канады. Как только сели в машину, автоматически(!) застёгивали ремни безопасности. Даже на заднем сидении, даже на 50 метров!

A
airbag

У бюджеті не вистачає грошей, які можна вкрасти. Багато рошеновських рил присмокталось до бюджета. Придумали ще один спосіб як здерти побільше грошей з людей.

Ю
ю

Най буде, але більше би хосна боло, кіби контролювали швидкість (автоматичні камери, а не Іван Іванович має виписувати протокол!), правила проїзду світлофорів (на днях "Зайцева" проїзжала біля польського посольства, і кіби не реакція, то бола би аварія), велосипедистів, які як малфа з гранатов - п"яні, їдуть по діагоналі через перехрестя, через ПІШОХІДНІ переходи, траєкторія як кардіограма, пішоходів, шо прямо вискакувуть под колеса (не часто но боває). Контроль МАЄ БОТИ, І ДЛЯ УШИТКИХ!!!!!

К
ка

я за великі штрафи не за 850 грн..... але при умові відповідних доріг!!! і

ДМ
До Мукачевец

"50 метров от дома до магазина" можна і пішки пройтися, а не на кориті своєму їхати.

С
Сергей

А как же в городских автобусах ( в народе прозванные "СКОТОВОЗАМИ") стоя на одной ноге держась одной рукой ехать можно. И не нужно прикрываться заботой о жизни и безопасности граждан ради обогащения. И почему это штрафы растут молниеносно а зарплаты людей, не считая депутатов, нет. И когда наконец законы и решение будут согласовывать с гражданами? Вам не кажется что это забота о пополнении бюджета за счeт граждан. А не забота о их безопасности. Городские автобусы этому яркий пример.

М
Мукачевец

Теперь получается так! Если я от магазина который находится от моего месте остановки в 50 метрах , или того, и я не престегнулся ремнем,. И в меня "влетела" Зайцева то получается я виноват, бо не престегнутый?!

А
Абсурд

Основні причини ДТП - це перетин сплошної і перевищення швидкості у рази, але у селфиків не має чим документувати і тому займаються імітацією, тіпа дуже переживають, це все одно, що вміст спиртного в крові 0,24 пром. такий же проступок, як і 2,5 - 3,0 пром. де водій дійсно злочинець, але в нас то однакові порушення. Кстаті: 0,24 пром., то є випитий водієм стакан квасу або кефіру !?

М
Мукачевец

А какого хе...ра наша власть не интересуется в вопросе Почему так много ДТП? Штраф за ремень поднять, так пожалуйста, значит я от магазина до дома 50 метров доехать то без ремня штраф!? А то что трассы раздолбанные, регулирования со стороны полиции нет, права продают? Ну это не кого не волнует(((

Читайте також