Не стало закарпатського художника Наума Рєпкіна (ВІДЕО)

15
0

Вчора ввечері перестало битися серце Наума Захаровича Рєпкіна.

Він був художником, автором багатьох пейзажних картин. Народився в Чернігові, але з 1946 року проживав на Закарпатті. За освітою був інженером-електриком, а живопису навчався у А.М.Кашшая, послідовника А.Ерделі та І.Бокшая - засновників закарпатської школи живопису. Наум Рєпкін був відомим не лише у рідному краї, але й закордоном (в США виставлявся 7 разів, останній з який проходив у 1997 в м.Корвалліс). У 1995 році його було визнано  художником року в м.Ужгород.

Нещодавно Наум Захарович презентував ужгородцям персональну виставку художніх робіт, що стала підсумком  всієї творчості митця. З 28 полотен  різного жанру  – 14 – купили на аукціоні. Виручені кошти художник передав  на підтримку  онкохворих у хіміотерапевтичне відділення Закарпатського онкодиспансеру. Саме там  Наум Репкін проходив лікування, боровся із важкою недугою...

Наум Захарович був талановитим художником і просто хорошою людиною, з величезним почуттям гумору, - зазначають його друзі з  Ротарі клуб "Ужгород-Скала". Нехай земля йому буде пухом!

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також