"Не свято весни, квітів та жіночності": в Ужгороді відзначили Міжнародний день боротьби за права жінок (ФОТО)

19
1

В Ужгороді 8 березня провели "Ходу у різному взутті за гендерну рівність", присвячену Міжнародному дню боротьби за права жінок.

Як повідомили на сторінці Ужгородської міської ради учасниці та учасники "Ходи у різному взутті за гендерну рівність" пройшли від площі Поштової центральними вулицями міста, щоб привернути увагу до рівності прав жінок та чоловіків та закликати проти глобальної нерівності, з якою жінки стикаються у повсякденному житті.



Завершили ходу у сквері ім. Героїв Майдану, де відбулося відкриття "Червоної лавки", на якій розміщена табличка з контактами, за якими надають допомогу і куди може звернутись постраждала особа у випадку насильства.


"Червона лавка" — це ініціатива, яку розпочали 2014 року в Італії. Червоний колір символізує, як пристрасть може непомітно перейти в насильство. Подібні лавки встановлені по всьому світу, в Україні це Вінниця, Чернівці, Одеса, Луцьк.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

НУ
не усьо то так

Чи треба рівність у всьому? Я не хочу бачити жінок з відбійним молотком, я не хочу, щоб колесо на МАНі міняла жінка (не для її рук тягати кувалди і монтіровки!), я не хочу, аби жінки працювали тяжко! Звичайно, якщо хотять, не проблема, але їм тяжко це буде робити, бо як би там не було, але чоловік більше перенесе мішків з цементом ніж жінка. Але під боротьбою за рівність маються інші моменти. Про керівні посади мова. А от тут уже інше питання. Головне фаховість і без істерик. Ой не всі витримають безжальне колесо ієрархічного керівництва…. Тому і не всі компанії готові мати на керівних посадах жінок. А ще - Жінка, це Мати. І коли дитина хвора, то мати вибере дитину, а не роботу, і не буде чекати, як батько дитини справиться. Бо мамині ласки для хворої дитини ніщо не замінить, ніщо так не вилікує…. Думки вголос

Читайте також