Не святом єдиним...

1045
0

Іван Балога під час відзначення Дня Конституції України... вирішував проблеми краян

Відзначати державні свята за участі керівництва області не лише в Ужгороді, а й в регіонах краю – таку практику започатковано на Закарпатті. Минулої п’ятниці на Хустщині, участь в  урочистостях  з нагоди Дня Конституції взяв участь перший заступник голови облдержадміністрації Іван Балога.

Вітаючи закарпатців з державним святом, Іван Балога наголосив, що  Конституція  гарантує громадянам соціальну захищеність, забезпечує  права на освіту, охорону здоров’я, віросповідання. “Реалізація цих прав громади і є одним із пріоритетів діяльності місцевої влади”, - констатував Іван Балога.

З нагоди свята перший заступник голови облдержадміністрації Іван Балога вручив краянам грамоти від голови ОДА та голови обласної ради. “Любіть свій край, поважайте землю, на якій виросли, будьте патріотами своєї Батьківщини”, - з цими словами звернувся посадовець до присутніх у залі. Також перший заступник голови облдержадміністрації наголосив на тому, що Конституцію повинні виконувати всі.   “Держава існує для людини, а не навпаки, - підкреслив на урочистих зборах Іван Балога. – Влада повинна працювати над тим, щоби кожен житель відчував себе захищеним”, - додав перший заступник голови ОДА.

Як підтвердження цих слів – прийом громадян, який Іван Балога провів того ж дня на Хустщині. Прийшли на нього більше трьох десятків закарпатців, кожен зі своїми проблемами.  Так, мешканці урочища Кіреші, що поблизу Хуста розповіли про те, які незручності їм приносить сусідство з міським сміттєзвалищем. “Сморід з нього весь час відчутно на наших подвір’ях. Сміттєзвалище постійно горить”, - з такими словами звернулися люди. Вони кажуть, що його площа неконтрольовано збільшується, а саме звалище працює вже майже сорок років. Після розгляду звернення, перший заступник голови ОДА дав доручення відповідним службам вжити заходи для наведення елементарного порядку при експлуатації сміттєзвалища. Питання будівництва дошкільного навчального закладу в селі Іза підняв на прийомі сільський голова Іван Пристая. “Вже третій рік поспіль в селі зростає народжуваність, а віддати малечу в дитсадок батьки не завжди можуть через те, що в закладі нема місць”, - каже сільський голова. Проблема з кожним роком загострюється, - констатує Іван Пристая. Початком вирішення наболілого питання став саме цей прийом. За його результатами Іван Балога дав доручення погодити проект будівництва дитсадка в цьому селі. Допомоги у виділенні приміщення для громадської приймальні районного товариства інвалідів та наданні путівок на оздоровлення просив у першого заступника голови ОДА керівник організації Василь Химищинець. Організація працює вже не один рік і  надає всебічну допомогу людям з обмеженими можливостями, але поки що  не має приміщення. Представники влади пообіцяли посприяти у вирішенні  проблем, з якими звернулися представники товариства.

Загалом, по кожному із звернень були дані конкретні доручення, хід виконання яких на особливому контролі у першого заступника голови облдержадміністрації.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також