Не забудьте перевести годинники на годину назад: завтра о 4 ранку Закарпаття переходить на зимовий час

19
2

Перехід на зимовий час відбудеться в ніч з 27 на 28 жовтня о 4.00. Стрілки годинників потрібно перевести на годину назад – на 3.00 – і поспати довше.

Як писало Mukachevo.net, цієї неділі Закарпаття перейде на зимовий час.

В останню неділю жовтня, щорічно, в Україні відбувається перехід на зимовий час.

Цього року, в ніч з 27 на 28 жовтня о 4.00 стрілки годинників потрібно перевести на годину назад – на 3.00 – і поспати довше.

У 2011 році в Україні вже була спроба скасувати переведення годинників, але вона виявилася невдалою.

Лікарі стверджують, що людський організм переносить набагато легше перехід на зимовий час, ніж на літній. Адже зимній час є природнім, астрономічно правильним часом.

Через переведення стрілок годинника, може знижуватися працездатність людини, виникати сонливість або навпаки безсоння, зникати апетит. Зазвичай додається роботи у «швидкої», якій доводиться виїжджати на інфаркти, інсульти. Лікарі радять щодня вчасно (хоча б не пізніше 11 години вечора) лягати спати.

Щоб добре виспатися, замість того щоб дивитися телевізор або читати новини на планшеті або телефоні, вийдіть на вечірню прогулянку. Спати потрібно не менше семи-восьми годин. Частіше готуйте страви з моркви, буряка, гарбуза, їжте більше яблук і зелені. Овочі й фрукти, які ще не заклали в сховища, найбільш багаті корисними вітамінами А, С, групи В, а також мікроелементами. Вранці корисно приготувати тонізуючий чай: трохи подрібненого імбиру і скибочку лимона заправити чайною ложкою меду і залити окропом. За можливості частіше бувайте на свіжому повітрі.

Коментарі

П
ПКО

Не знаю чи щось економили,но людське здоровля страдало,навіть скотина в хліві і та реагувала на перевод стрілок.Знаю любителів літнього часу ,але це не по законам природи,тому тільки такий як бу в наших предків-містний.

М
Мікулаш

Не "зимовий", а "нормальний" час. Тому що "літній" час ввели штучно. У наших предків був саме "зимовий" цілий рік.

Читайте також