Небезпечна пожежа: У Берегові підпалили сухостій поблизу двох АЗС та трансформатора (ФОТО, ВІДЕО)

4
0

У одному з мікрорайонів Берегова (вул.Б.Хмельницького) сьогодні близько обіду сталося небезпечне загоряння сухостою та трави. Пожежа почала розповсюджуватися практично миттєво та на значній території.

"Ми побачили спочатку дим, а потім вогонь - полум'я здіймалося на висоту більше трьох метрів. Одразу повідомили про це пожежних, так само зробили ще кілька людей. Особливою небезпекою було те, що трава загорілася між двома АЗС, а також поруч встановлений трансформатор. Це все схоже на навмисний підпал, бо тут ніхто не ходить - там немає стежинок, все дуже заросло. На щастя ніхто не постраждав, але такі речі мають розслідувати і наказувати винних", - розповідають очевидці.

Також кажуть, що з охоплених полум'ям кущів у різні боки повибігали перелякані дикі тварини - зайці.

Автомобіль з рятувальниками прибув буквально через кілька хвилин після виклику. Їм вдалося ліквідувати пожежу, однак вогонь встиг випалити сухостій на досить значній території.


Також очевидці додають, що окрім цієї пожежі в Берегові сухостій палав ще у 4 місцях.

3азначимо, що 3 березня 2022 року до статті Кримінального кодексу України депутати ВР внесли деякі поправки. Так, у статті 113 “Диверсія” до переліку злочинів, вчинених з метою ослаблення держави або інших дій, спрямованих на знищення людей чи завдання шкоди їхньому здоров'ю, відтепер додано і навмисні підпали, зокрема й сухої рослинності.


В обґрунтуванні йдеться, що під час воєнного стану ці дії становлять додаткову небезпеку, відволікають від виконання бойових завдань рятувальників, військових та правоохоронців і знижують обороноздатність країни.

Відтепер такі дії розцінюються як кримінальний злочин, що передбачає покарання у вигляді ув'язнення строком від 10 до 15 років з конфіскацією майна.



Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також