Неповнолітній водій збив пенсіонера

7
0

на краденій машині

Доки в Україні тривають дискусії з приводу доцільності збільшення штрафних санкцій щодо порушників правил дорожнього руху, а Верховна Рада зволікає з розглядом поданого відповідного законопроекту, дороги продовжують збирати людські жертви.

Чергова дорожньо-транспортна пригода сталася у п’ятницю, 23 травня, в Ужгороді. Близько полудня на вул.Уральській старий автомобіль “Жигулі” першої моделі поїхав, грубо порушуючи вимоги правил дорожнього руху, по зустрічній смузі. 17-річний водій (в автомобілі також була його 16-річна подружка) не впорався з керуванням й пошкодив кілька транспортних засобів, припаркованих на тротуарі: ВАЗ-2107, “Ладу-Калину” та “Форд-Мондео”. Але найгірше те, що в аварії травмовано людину, котру від удару затиснуло між двома автівками. Потерпілий -- 62-річний пенсіонер. З численними переломами його доставили у лікарню. Неповнолітній винуватець ДТП, який до всього ще й перебував у нетверезому стані, не зміг пред’явити ні прав на керування автотранспортом, ні будь-яких документів на саме авто. Як повідомив старший інспектор відділення ДАІ та АТІ по обслуговуванню м.Ужгород майор міліції Олексій Співак, “Жигулі” тієї ж доби були викрадені в Мукачеві і перебували у розшуку! Хоча сам горе-водій переконував, нібито купив машину в мукачівського товариша...

Винуватця аварії затримали, вирішується питання про порушення кримінальної справи. Деталі цієї резонансної справи повинно з’ясувати слідство.

Як бачимо на прикладі цієї історії, нарікати на те, що працівники міліції занадто жорстко ставляться до порушників правил дорожнього руху, можуть лише самі потенційні порушники або люди, котрі не вдумуються у статистичні показники дорожнього травматизму. А вони вражають. З початку року на дорогах України загинули вже понад дві тисячі осіб, і ці цифри з кожним днем зростають. 


 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також