Нещасний випадок, що стався на підприємстві " Факторімпекс",

11
0

кваліфікували як не пов’язаний з виробництвом

Комісія Територіального управління Держгірпромнагляду по Закарпатській області нещасний випадок зі смертельним наслідком, що стався з 49-річним водієм автонавантажувача Юрієм Я. 9 жовтня 2007 року на ВАТ “Факторімпекс” в Мукачівському районі, з виробництвом не пов’язала.


-  Ми дійшли висновку, що особою, яка допустила порушення вимог нормативних актів з охорони праці, що призвели до трагедії, - прокоментував результати розслідування голова комісії, начальник Державної інспекції охорони праці та промислової безпеки Богдан Дорош, - є сам потерпілий Юрій Я. Він, перебуваючи в стані сильного ступеню алкогольного сп’яніння, не доповів безпосередньо керівникові робіт про технічну несправність автонавантажувача, а взявся виконувати роботу, яку йому не доручали і з якої не пройшов інструктажу, не опустивши вантажозахватний пристрій автонавантажувача на землю.  Як засвідчує висновок технічної експертизи, яку  провів науково-дослідний експертно-криміналістичний центр УМВС України в Закарпатській області, на момент нещасного випадку всі механізми автонавантажувача НД – 0931 знаходилися в технічно справному стані. Опускання підйомного механізму могло статися тільки при необережному дотику до важелів розподільника водія Юрія Я.

Як уже повідомлялося, 9 жовтня, на ВАТ “Факторімпекс” водій автонавантажувача  Юрій Я. займався вивезенням та укладкою чорнових заготовок з лісопильного цеху. Пообідньої пори сталася поломка гальмівного циліндра автонавантажувача. Водій,  з власної ініціативи ремонтуючи його, не закріпив вили автонавантажувача домкратом. Трагедія не змусила себе довго чекати: рамка вил підйому автонавантажувача опустилася просто йому на голову, коли він регулював гальмівний циліндр...

Довідка:З початку поточного року в провідних галузях економіки Закарпаття – лісозаготівлі та лісопереробці - зареєстровано 25 випадків травматизму, пов’язаного з виробництвом. Цей показник, як і кількість випадків зі смертельним наслідком (2), сягнули рівня виробничого травматизму в галузі 2006-го року.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також