Невідома морська міна: В морі біля відомого курорту в Румунії пролунав сильний вибух

41
0

У районі курортного містечка Костінешті (повіт Констанца) в Румунії сьогодні вранці стався сильний вибух, поліцейські та рятувальник намагаються ізолювати територію від людей.

Інцидент стався приблизно за 300 метрів від пляжу, а у воді в цей час перебували відпочиваючі. Про це розповів виданню Digi24 свідок, який в момент вибуху був на терасі готелю.

Іон Попа, свідок:

«Я був на терасі готелю і побачив багато чорного диму. На місці нині працюють пожежники, поліція. Намагаються ізолювати територію, щоб ніхто не проходив». Чоловік розповів, що в районі є люди, які спостерігають за тим, що відбувається. Він заявив, що вибух стався за 250-300 метрів від пляжу. "Там, де пляж, ще досі є туристи, море дуже бурхливе", - сказав чоловік.

Потужний вибух стався в районі пірсу перед готелем Forum в Костінешті. За першими даними, це могла бути морська міна. Оперативна група каже, що вони нібито виявили ще одну міну, яка все ще плаває у воді.

За даними влади, постраждалих немає. Лише один молодий чоловік потребував медичної допомоги, він жалівся на погіршення слуху внаслідок вибухової хвилі.


Наразі відомо, що військово-морські сили Румунії підготували групу водолазів, які збираються якнайшвидше переміститися до зазначеного району для оцінки ситуації та знешкодження небезпеки, у міру виявлення другої міни.

Наразі невідомо, чи могла ця міна приплисти з акваторії України або йдеться про вибухівку Другої світової війни.

Ситуація досить напружена, тому що на узбережжі багато людей, а Костінешті – досить відомий та переповнений курорт в Румунії.

Корнеліу Павел, речник військово-морських сил, заявив, що це складна місія і що через дуже сильний вітер "стан моря не дуже хороший". «Це важка місія для дайверів. Коли вони прибудуть туди, ми матимемо більше інформації. З початку війни в Україні і до сьогодні наші водолази знешкодили п’ять морських мін у зоні нашої відповідальності», – зазначив Павел.

Він також додав, що ці міни становлять небезпеку не лише для судноплавства, а й для берегової діяльності. Зазначається, що надзвичайна подія сталася напередодні Дня ВМС Румунії.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також