Невід'ємний конструктивний елемент ДВЗ

8
0

Безвідмовне та налагоджене функціонування автомобільного мотору неможливе без своєчасного надходження до його вузлів тертя спеціальної змазуючої речовини, що відповідає за підтримку оптимального температурного режиму робочого середовища і збереження закладеного моторесурсу.

Технічні характеристики моторної оливи мають чітко відповідати рекомендаціям, вказаним виробником автомобіля у сервісній книжці, щоб витримувати ті термічні, механічні та хімічні впливи, яким вона піддається у процесі циркуляції по системі мащення.

Одним з ключових факторів правильного вибору мастильного матеріалу є відповідність його в'язкісно-температурних властивостей реальним умовам експлуатації двигуна. Даний параметр класифікується за міжнародним стандартом SAE J300, при цьому переважна більшість сучасних продуктів належить до всесезонного класу. Серед них одним з найбільш універсальних вважається мастило 5W-30, що стане прекрасним варіантом для цілорічного застосування у кліматі помірних широт.

Експлуатаційні особливості автооливи 5W-30

Потужностна віддача та прийомистість силового агрегату визначаються швидкістю прокачування ПММ по масляних каналах при морозній погоді, а також стабільністю захисної плівки при екстремальних режимах їзди. Мастильні рідини в'язкістю 5W-30 розкривають свій потенціал при температурі навколишнього середовища від -30 до +25 ?, забезпечуючи оптимальну частоту обертання колінчастого валу в момент пуску двигуна. Вони виробляються на синтетичній, напівсинтетичній або мінеральній основі, збагаченій збалансованим пакетом присадок, дія яких спрямована на:

  • інгібування корозії та піноутворення;
  • зменшення абразивного зносу тертьових деталей;
  • запобігання виникнення нагару й смолисто-лакових відкладень.

Постачальник якісних автотоварів

Вже більше двадцяти років інтернет-магазин Oil2Go займається реалізацією високоефективної автохімії оригінальної якості, завоювавши репутацію надійного та відповідального партнера серед українських автомобілістів. В електронному каталозі ресурсу представлений комплексний асортимент продукції від торгових марок зі світовим ім'ям – Shell, Elf, Mobil, Lukoil, Aral, Bardahl та багато інших. Моторні оливи сертифіковані та відповідають усім встановленим вимогам, про що свідчить наявність необхідних супровідних документів.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також