Ніколайчук «взув» УжНУ

20
15

У минулому номері «РІО» надрукувало сенсаційний матеріал «Хто розвалював УжНУ?». Замість відповіді було поміщено велике кольорове фото, мабуть, для опізнання.

Це фото відомого угорського академіка Віталія Ніколайчука, котрий влітку 2012 року виконував обов'язки ректора УжНУ. Він розказав про багатомільйонну шкоду, заподіяну університету керівниками його рівня. Водночас Ніколайчук приховав, що, будучи в.о. ректора, відсудив в УжНУ для себе 100 тисяч гривень.

Підстав для цього не було. Ніколайчук заблокував подання університетом апеляції. Тут є ознаки корупції. Вийшло, що УжНУ йому винен зарплату за двома основними місцями роботи за кілька років. Вибила гроші з УжНУ для Ніколайчука виконавча служба, котра з університету візьме додатково 10% від 100 тисяч. Якщо взяти до уваги всі нарахування, то Ніколайчук «взув» УжНУ на рівному місці на 150 тисяч гривень. Скільки це «дитячих грошей» – стипендій кожен порахує. Крім того, за літо він  збільшив борги університету десь на 300 тисяч гривень, бо «на бороду» робив ремонти своїх кабінетів у ректораті та біофаці. УжНУ пощастило, що правління Ніколайчука стало короткочасним, інакше університет, словами професора Юрія Мигалини, був би вже повним банкрутом. Куди  потратить Ніколайчук вибиті з УжНУ 100 тисяч? Якщо не буде жадібним, то все до копієчки віддасть на свій улюблений зоологічний музей. Чи не так, пане академіку?

Коментарі

8
888

Шановний ,біофак, ви знаєте , що у ваших студентів каталог на "БАМІ" , а література на капітульній, а батьки знають . як працюється їхнім дітям у бібліотеці УжНУ.? Таким справам не позавидуєш а ви про персони і майно ,може про навчання істудентів треба торбуватись?

С
студент

КНИГИ ,панове ,книги!Що ви наробили із багатою компактною бібліотекою УжНУ . Хто дозволив дарабанити і шматувати ? Зупиніться 1Не стане книг , можна буде писати некрологію університетам!Залишаться тільки фотографії у музеях про вищу освіту на Закарпатті ми дограємось!

A
admin

Шановні скептики!!! Перед тим як когось критикувати і обливати брудом, зробіть стільки (якщо звичайно зможете)скільки зробив пан Ніколайчук. Бо говорити і критикувати - не працювати. А шановному професору не звертати увагу на дурниці, які її не варті. Однозначно пане професоре, що у Вас багато "доброзичливців" бо Ви і Ваші теперішні колеги розворушили "тихий омут", створений попереднім керівником вишу. Насправді погане про Ніколайчука можуть писати лише заздрісники, які ніколи нічого не досягнуть....замість того, щоб брати з нього приклад...

С
спостерігач

шановний camry, коли ви вже так добре обізнані, то може згадаєте і те, що столова вищезгадана вже багато років як не працювала, а тепер якраз там буфет є, а відремонтованими були не тільки вищезазначені приміщення. Та навіть, якби і так, не сам же Ніколайчук там сидить, а навчаються діти, чи може котельню окрему він теж тільки на свою кафедру завів, чи мікробіологічні лабораторії для себе виключно. Винкає слушне запитання чий же ви посіпака, що так ненавидите людину. Може екс декана? Мрієте про "старі" добрі часи, коли за рік розвалили факультет? Не вислужуйтеся вже так, і не ображайте тих, хто з вами незгідний, а таких чимало. Я впевненийЮ що саме сановний дописувач бігає за Ніколайчуком і переконує його в своїй толерантності до нього. Шкода, що тільки тут такий сміливий.

І
Ірина

Шановний, camry! Ви видаєте бажане за дійсне. Ваші коменти, це Ваші фантазії. На той час, коли відбудували цокольне приміщення біофаку і створили там не просто кафедру Ніколайчука, а навчальну мікробіологічну лабораторію, столової вже років 10 як не було, а лище руїни та щурі. Тільки той, хто сам нічого не створив, може обговорювати, що зробили інші. А в аудиторіях біологічного факультету приємно і викладати, і навчатись. І це все дякуючи Ніколайчуку.

C
camry

Ірина, ви забули додати, в яких приміщеннях теперішнього біофаку проводився ремонт?! Я можу вам допомогти: кабінет декана Ніколайчука, кабінет зав.кафедрою Ніколайчука, кабінети кафедри Наколайчука і ліквідлвано студентську столову, як таку і створено (тут слід визнати правду) кафедру Ніколайчука...Черговий посіпака, який не сміє і не може мати своєї думки

І
Ірина

camry, одразу зрозуміло, що Ви ніколи не працювали з Ніколайчуком. А Ваш "осведомитель" погано Вас інформує. Повтікали, як Ви кажете, ті, хто не може і не вміє працювати. Варто лише згадати, в якому жахливому стані було приміщення теперишього біофаку. І вже рівно через декілька місяців деканом були створені всі умови для викладачів та студентів.

І
Ірина

camry, одразу зрозуміло, що Ви ніколи не працювали з Ніколайчуком. А Ваш "осведомитель" погано Вас інформує. Повтікали, як Ви кажете, ті, хто не може і не вміє працювати. Варто лише згадати, в якому жахливому стані було приміщення теперишього біофаку. І вже рівно через декілька місяців деканом були створені всі умови для викладачів та студентів.

C
camry

Да забув про причини. появи статті. Не отримує Ніколайчук обіцяного і дай бог нехай іде собі на свою кафедру і проведе хоч раз у житті повний курс лекцій з генетики( якщо ще зможе). Інакше Ващукові буде не солодко, про його дії швидше будуть знати в Міністерстві ніж він сам, плюс всі контролюючі органи (згадаймо акад.Мікловду, якого Ніколайчук здав з потрохами0

C
camry

Степне, ви точно погано знаєте Ніколайчука, якщо думаєте, що то не його замовлення, ця стаття в Ріо. Просто його посіпаки яких він завжди мав і має коло себе перестаралися. Те що статтю не писав сам Ніколайчук знають усі хто хоч рікі з ним працював, він на це не спроможний...Просто та біофаці уже залишилися тільки кілька вірних штиків серед викладачів, але очевидно, що їх рівень слабенький+кореспондент=результат.НІколайчук уже неодноразово мав такі ляпи і буде мати чим далі тим більше. Достатньо подивитись на його бібліографію в унікальному виданні світового масштабу під назвою "Біобібліографічний довідник В.І. Ніколайчука"Всі повтікали від угорського академіка, хто куди.Залишились тільки ті що не мають куди і не можуть.

С
Свідок

Пишуть гидоту в першу чергу ті, кого відлучили від колосальної годівниці під назвою ДВНЗ "УжНУ", але треба дбати не лише про свої кишені, але й про наш ВУЗ. І Ніколайчук і Ващук і Переста - люди, які вміють і гроші заробити і справу при цьому не загубити. Як кажуть "І собі і людям", а не лише "Собі, собі, собі" Керівники завжди були й будуть персонами, про які і погане і хороше знайдеться сказати, бажано лише з водою й дитя не вилити та не задохнутися у власній злобі і жовчі великому натовпу заздрісників і "співчуваючих" нашому університету. Дайте їм час витягнути нас із тієї ями, в яку вкинули вегешівці, авже тоді отруту пускайте.

І
Ірина

УжНУ не повезло, що првління Вегеша затягнулось. Одразу після призначення на посаду рекора з викладачів зняли надбавку за національний університет; на його рахунку привласнення квартири та розбазарювання університецьких земель; декани приймались на роботу у якості сумісників, до того ж їх обирали за конкурсом, що є грубим порушення трудового законодавства,звідси і недоплаченя зарплата не тільки Ніколайчуку В.І., а й всім іншим деканам. Тільки він наважився звернутись до суду і забрати свої власні кошти, не доплачені під час перебування на посаді.

С
Спостерігач

Хотілось би звернути увагу авторів публікації та читачів на те, що подані вище факти не відповідають дійсності. Наскільки мені відомо, В.І.Ніколайчука було звільнено у березні 2011 року з посади декана із грубими порушеннями законодавства, без вченої ради факультету та попередження про звільнення. Він, в свою чергу, звернувся після цього в суд за захистом своїх прав з позовом, у якому просив поновити його на посаді та виплатити компенсацію за час вимушеного прогулу. Судовий розгляд справи почався і тривав у той час, коли ректором ще був М.Вегеш, тому Ніколайчук ніяким чином не міг блокувати розгляд апеляції університету. Більше того, 10%, як пишеться у статті, це штраф, який виконавча служба має право стягнути за невиконання рішення суду. Також є інформація, що на цей штраф (на дії ДВС) УжНУ подана апеляція, яка наразі розглядається судом і процес судового розгляду ще не завершився. А що стосується В.І.Ніколайчука - він порядна людина, яка змогла відстояти свої порушені права в суді!

С
Степану

Може і порядна людина, але ж просто так не будуть писати чи журналісти чи оглядачі чи експерти про болючі теми навколо УжНУ.Тепер навіть якщо і позитивне щось будуть писати, то повірте люди будуть сприймати усе негативно, або з недовірою, в силу тих негативних подій які відбулися та відбуваються навколо ЗакДУ та УжНУ, а особливо навколо прізвища його ректора Ващука Ф.Г.Дуже багато треба часу,щоб УжНу відновив свій престиж і свою репутацію в регіоні.

С
Степан

Ніколайчук порядна , розумна людина , а ця ,,бестолоч" , що ,,настряпала" цю статейку ,повинна б навчитись хоча б грамотно писати державною мовою або російською ...

Читайте також