Нікому не потрібна: У Словаччині не знають куди подіти майже 160 000 доз російського "Спутника"

11
15

Через низький попит з боку населення влади Словаччини мають намір продати або безоплатно віддати 160 000 доз російської вакцини від коронавируса "Спутник V".

Термін використання вакцини закінчується влітку, їх планують надати західно-балканським країнам. Про це йдеться у розпорядженні уряду країни.

Нагадаємо, що колишній прем'єр-міністр Словаччини Ігор Матович закупив 200 000 доз вакцини, незважаючи на те, що препарат не отримав допуск Європейського агентства з лікарських засобів (EMA). Сам Матович не став робити щеплення цією вакциною. А згодом позбувся своєї посади через закупівлю "Спутника V" без узгодження з партнерами по коаліції.

Наразі на щеплення "Супутником V" записалися всього 14 214 жителів Словаччини.

У Словаччині з населенням близько 5,5 млн осіб, приблизно 2 млн жителів отримали як мінімум однієї щеплення від COVID-19. Близько 25% жителів щеплені повністю.

Нагадаємо, що Угорщина, яка також закупила "Спутник" пропонує жителям прикордонних областей з сусідніх країн, в тому числі закарпатцям, безкоштовну вакцинацію без права обирати вакцину.


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!


Коментарі

Д
Дохтур

Тот спутнік пустишка, словацький міністр котрий його заказав сам ним не коловся

И
игорь

стефан подлец потому что знает что врут

S
stefanу

1. Вакцина не руська, а російська. То дві великі різниці. 2. Заполітизовуєш ти, а всі нормальні вакцини пройшли відповідні етапи і були затверджені. 3. Пуйло першим почав політизувати свою вакцину коли треба було йти по регламенту і вже рік з тої вакцини цирк роздувають. 4. В угорщині немає вільних ЗМІ і опозиції, а відповідно будь-яка інформація однобічна і вигідна для влади. 5. В угорщині немає запобіжників владі в принципі і всі її дії направлені на збереження своє влади. 6. Словаки не використовують Спутник бо: - він не дає жодних офіційних преференцій. - влада Словаччини не хоче проблем з Європою і не продавлюють Спутник - на початку словакам обіцяли, що вакцина буде визнана ВООЗ - у словаків є вибір і ситуація з вірусом не критична Ви брешете в кожному слові.

С
Светі

назвіть які руські вакцини ви знаєте і яку на собі спробували? Чи то лем пук у муку?

І
івану

дурню, спутнік не признаний в усьому цівілізованому світі і всьо шо ти там нашрябав можеш си утерти гузицю. нияких преференцій ун людьом не дає, даже тубі на айкю нияк не повліяє

Д
Дід

До Stefana А но запитай в Орбана,яку вакцину він собі всадив ? Ну, і шо ? Sputnik пролетів в нього межі ноги, зато Astra приземлилась на ліву руку.А ти тут гонеш пургу.

S
stefan

У словаків не використана руська вакцина тому, що це питання заполітизували. В Угорщині СТАТИСТИКА показала, що з шести різних вакцин, якими щеплять угорців - НАЙЕФЕКТИВНІША вакцина "Спутнік".

С
Света

ПОЛІТІКА ТАКА ЛЕМ ОБОСРАТИ РУСЬКОЕ УСЕ РУСЬКІ ВАКЦИНИ БУЛИ ХОРОШІ

Д
Дюсі

Се сміх! Руськоє гуно никому і задарь не треба!

І
Імре

Срок годності пудходить, от прострочки точно будуть дохнути як мухи)

А
Акція

Уколи дозу спутніка українцю (без права обрати іншу) як тонко придумано. А самі мадяри і словаки ними не колються

ДІ
До Івана

Не задарь тя Іваном назвали .

С
Сват

Най мадярам дадуть Спутнік. Ті ся од спутніка пішавуть у штани. А кіть чесно та Спутнік непризнаний у ЄС. Треба і дальше тести робити

І
Іван

Нижньому придурку, орбан хоче поколити наших на халяву щоб ми могли їздити в мадярьшину, товари купувати працювати і дітей на навчання відправляти нерухомісь купувати на вибори ходити і гроші в банк возити на рахунки класти!

Л
Ласло

Орбан бере рашистську вакцину на халяву,потім почне колоти нею жителів Берегсага,Мункача,Унгвара і т.д.Будьте обережні,не ведіться на халяву.

Читайте також