Нікому нема діла до ужгородської площі Кирила і Мефодія

17
2

Розтрощена бруківка, сміття, МАФи, брак лавиць – це візитівка ужгородського майдану, названого на честь засновників нашого письма – святих Кирила і Мефодія.

А ще з 2006 року «окрасою» місцини є будівельний паркан, який відмежував площу від мешканців. За паспортом об’єкта, розміщеного за огорожею, таке собі ТОВ «Феба» планує звести тут торгово-офісний центр. Втім, крім спотворення величенької території, далі діло не пішло.

А нещодавно міські депутати ледь не дали дозвіл збільшити ділянку під забудову – майже впритул до спорткомплексу «Юність». Втім на сесії через ініціативу опозиційних депутатів таке рішення не пройшло.

За чутками, бруківка на Кирила і Мефодія вимощена з… роздроблених надмогильних плит – церковного кладовища, яке зрівняли із землею на Замковій горі, коли будували музей народної архітектури та побуту. Принаймні на кількох плитах видно  характерні букви, притаманні надмогильним написам.

Нині очевидно: площа потребує нагальної реконструкції. Втім до цієї справи у влади руки так і не дійшли. А шкода – саме на цей майдан можна було б спрямувати 3 млн грн, котрі в Ужгороді за сумнівною процедурою виділено на нібито реконструкцію площі Народної, пише Микола Пилип, газета "Старий Замок".

Коментарі

3
321

Ні підготовити активістів, якщо почнуть щось робити, щоб дуже заважали у стилі Балог і К.

У
ужгородець

показати президенту

Читайте також