Німецькі хакери зламали сучасний Touch ID сканер у новому iPhone (ВІДЕО)

9
0

Як повідомили учасники CCC, відбитки пальців - це не найнадійніший спосіб захисту, оскільки люди залишають їх всюди, а "зняти" їх не важко.

Хакери з Німеччини змогли обійти захист сканера відбитків пальців Touch ID в смартфоні iPhone 5S. Як заявили учасники хакерської групи Chaos Computers Club (CCC), в їх методі немає нічого нового.

Спочатку вони сфотографували папілярний візерунок господаря iPhone 5S (з високою роздільною здатністю - 2400 точок на дюйм), залишений на скляній поверхні.

Потім його роздрукували на прозорій плівці за допомогою лазерного принтера, нанесли на малюнок клей і дали йому висохнути, передають Вести. 

Через деякий час хакери відокремили "зліпок" пальця від плівки, дихнули на нього, щоб надати вологість, і приклали до датчика.

Учасники CCC наголосили, що відбитки пальців - це не найнадійніший спосіб захисту, оскільки люди залишають їх всюди, а "зняти" їх не важко.

Нагадаємо, Touch ID - це сканер відбитків пальців, вбудований в кнопку "Додому" смартфона iPhone 5S.

Клавішу оточує сталеве кільце, яке реагує на дотик і активує сенсор. Доторкнувшись до цього датчика, можна розблокувати смартфон або зробити платіж в App Store чи iTunes.

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також