НКРЕКП заборонила додавати зайві куби газу в платіжки українців

12
8

Про це повідомила Голова національної комісії НКРЕКП Оксана Кривенко у соціальній мережі.

Нагадаємо, що Мukachevo.net підняло це питання одразу ж, як люди почали обурюватися у соціальних мережах за додатковий платіж у рахунках.

Пані Кривенко повідомила, що моніторинг ринку показав, що більшість операторів газорозподільних мереж у платіжних документах за жовтень надійшла із донарахуванням побутовим споживачам обсягів газу в середньому до 1,5%. Це було зумовлено тим, що ніби враховується різниця у приведені до стандартних умов.

У наведеному прикладі від «газовиків» враховується втрата голубого палива через температуру повітря і це відповідає дійсності. Проте у НКРЕКП наголошують, що при розрахунку тарифу враховували обсяги втрат операторів ГРМ, які були затвердженні Міненерговугілля.

Враховуючи те, що втрати вже включені у тариф НКРЕКП заборонив дораховувати додаткові платежі до вже існуючого тарифу. Також будуть вирішувати дану проблематику і через законодавчу норму України.

Коментарі

А
Антимонопольний

Шановний антимонопольний комітет!! Куди ви дивитись? Ми розуміємо що ви така ж імпотентна структура як і більша частина гос органів. Але ж люди які там працюють що за газ не платять?, чи вже настільки запугані ??? Прокуратуру ім в допомогу!!

М
Мікулаш

До "Мешканець". І в буфеті треба так робити. Перша деца палінки - по одній ціні, а друга і третя - з надбавкою. Бо жона дома потім більше "радіє". А за "радість " треба доплачувати.

М
Місний

з каждого жебрака по кубу, а комусь мерседес, уже не знавуть як з людей гроші збити, лиш би замутити всякі афери, то абонплата, пак рекомендована плата, то типирь якісь %. Ті чорти совість усю розтратили.

М
Мешканець

Так само і електрики дописують лишні кіловати, тим самим люди їм переплачують то шо дописують, бо тариф до норми є один, а шо вище норми ціна друга. Наприклад: я використовую 95 квт, мені дописали ще 50, тоді за 45 я плачу по другому тарифу і на другий місяць в мене вже кіловати дорожчі, за што я не мав би так платити.

М
Мікулаш

Ау - ПРОКУРАТУРА. Згідно ДІЮЧИХ документів, ці коефіцієнти ЗАСТОСОВУЮТЬСЯ тільки до ЮРИДИЧНИХ осіб і фізичних осіб- ПІДПРИЄМЦІВ. А не до бабці-пенсіонерки.

С
Споживач

За листопад цей коефіцієнт вже 1.050. мало з людей гроши деруть, бися подавили....

Р
Рем

Згадую, коли абонплату хотіли вводити - Закарпатгаз тоді придумав собі найвищу ставку в Україні - 202 грн/місяць для домогосподарства.

СП
Споживач побутовия

В кабінеті добавили куби заднім числом. В липні фактично було 22 м. куб., в кабінеті вже показує 29 м. куб.!!! Так само серпень, вересень і жовтень. На цих тварюк є управа???

Читайте також